Електроразпределение Север инвестира 3,8 милиона лева в обновяване и развитие

...
Електроразпределение Север инвестира 3,8 милиона лева в обновяване и развитие
Коментари Харесай

ЕРП Север инвестира 3,8 милиона лева в рехабилитация на електроразпределителната мрежа в област Русе


Електроразпределение Север влага 3,8 милиона лв. в възобновяване и развиване на електроенергийната инфраструктура в област Русе през 2018 година Поредицата планове, осъществени от сдружението, целят обезпечаване на надеждно електрозахранване на жителите на региона и опция за присъединение на нови обекти.

 

Електроенергийната компания, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, вложи 1,8 милиона в създаване и рехабилитация на електропроводи, въздушни и кабелни линии, трафопостове, присъединение на нови клиенти, както и в закупуване на  нови коли и профилирано съоръжение за спешните екипи. Други 2 милиона лв. са вложени в създаване на електромерни табла и монтиране на нови електромери.

 

До края на годината ще приключи построяването на основна станция Изток – Русе. С присъединението на оборудването ще се промени конфигурацията на мрежата и ще се обезпечи по-устойчиво електрозахранване в региона. Предстои замяна на подземни кабелни линии приблизително напрежение на територията на региона с полагане на кабели с по-голямо сечение. Така се покачва устойчивостта на мрежата и опцията тя да поеме по-високите товари от възходящото ползване през зимните месеци.

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР