Електроразпределение Север, част от чешката енергийна компания Energo-Pro, ще инвестира

...
Електроразпределение Север, част от чешката енергийна компания Energo-Pro, ще инвестира
Коментари Харесай

Енерго-Про удвоява инвестициите си в област Разград

" Електроразпределение Север ", част от чешката енергийна компания Energo-Pro, ще влага 3.5 млн. лв. в област Разград през тази година, предава SeeNews.

Инвестиционната стратегия планува цялостна реорганизация на електропроводи със приблизително напрежение, възобновяване на електростанции и на сектори от мрежата с ниско напрежение, замяна на електромери и изнасяне на електромерни табла, оповестяват от сдружението.

Предвидената инвестиция в електроенергийната инфраструктура в Разградско е със 116% по-голяма от тази през предходната година. През 2017 година компанията вложи 1.62 млн. лв. за рационализация на електропреносната мрежа в региона, като бяха ремонтирани основни станции и подстанции, дружно с основни въздушни електропроводи и кабелни линии.

В резултат на това броят не спиранията на зареждането е намалял с 9%, а продължителността на непланираните поправки - с съвсем 1/3.

В началото на годината компанията беше прекръстена на " Електроразпределение Север ", с цел да отговори на националните и европейските условия.

Дружеството, което оперира у нас от 2012 година, поддържа електроразпределителната мрежа в Североизточна България и обслужва към 1.1 млн. клиенти в 9 области.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР