Eлектронните цигари, устройствата с нагряване на тютюн и никотиновите торбички

...
Eлектронните цигари, устройствата с нагряване на тютюн и никотиновите торбички
Коментари Харесай

До увеличаване или намаляване на тютюнопушене водят електронните цигари?

Eлектронните цигари, устройствата с нагряване на тютюн и никотиновите торбички не водят до увеличение на броя на пушачите. Това демонстрира изследване на учени.

Обратното – в страните, в които новаторските никотинови артикули са известни, продажбите на цигари понижават. Това сочат данните от проучване на Лондонския университет " Кралица Мери “, финансирано от Националния институт за проучване на здравето и здравните грижи (NIHR) на Англия, написа " Телеграф ".

Алтернатива



Изводът е, че електронните цигари и различните системи за снабдяване на никотин не предизвикват пушенето. Темата беше дискутирана и по време на годишния конгрес Е-Cigarette Summit  в Лондон, който събра учени и експерти по публично здраве от целия свят. 

Тези артикули форсират намаляването на тютюнопушенето, като последователно изместват обичайните цигари. Необходими са обаче още данни, с цел да се откри в какъв мащаб, показват учените.  

Сравнение 



Експертите съпоставят смяната в равнищата на тютюнопушене в разнообразни страни, в които известността на вейпинга и регулациите по отношение на новите артикули също се разграничават. Избрани са страни със сходни първоначално проценти на пушачите и продажби на цигари на глава от популацията, само че с друг метод и включване на бездимните други възможности в здравните тактики. Изследването съпоставя Обединеното кралство, където електронните цигари се употребяват за отричане от пушенето, със Съединените щати и с Австралия, в която е неразрешена продажбата на електронни цигари, съдържащи никотин. Изводът от него е, че пушачите в Австралия понижават по-бавно. За сметка на това на Острова отстраняват нездравословния табиет надалеч по-бързо и се отбелязва спад в продажбите на цигари. Данните за Япония, където се усилва делът на нагреваемите тютюневи произведения, демонстрират забележителен спад в продажбата на цигари. " Резултатите  оборват опасенията, че достъпът до електронни цигари и други никотинови артикули крие риск да насърчи тютюнопушенето. Няма признаци за това, само че има данни, че те в действителност се конкурират с цигарите “, сподели по време на форума проф. Питър Хайек, шеф на Отдела за проучване на здравето и метода на живот към Института за опазване на здравето на популацията Улфсън в " Кралица Мери “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР