Електронните цигари определно са по-малко опасни от тютюневите. Това обявиха

...
Електронните цигари определно са по-малко опасни от тютюневите. Това обявиха
Коментари Харесай

Електронни цигари – по-малко опасни от тютюневите?

Електронните цигари определно са по-малко рискови от тютюневите. Това оповестиха шотландските здравни управляващи, които считат с тях да предизвикват популацията да се откаже от тютюнопушенето.

Над 2, 9 милиона души в Обединеното кралство използват електронни цигари. Повече от половината от тях пушат и тютневи, демонстрира скорошно изследване на Острова. От друга страна проучване на британския комитет по публично здраве сочи, че е-цигарите са 95% по-щадящи за здравето в сравнение с естествените.

Данните демонстрират, че 9 млн. души във Англия пушат, като делът на

употребяващите електронни цигари от 2012 година насам пораства. „ Електронните цигари се появиха преди няколко години и ние ги употребяваме от ден на ден и повече, само че можем да кажем, че те са доста по-безопасни от тютневите. Ако се опитаме да помогнем на хората да вземат решение да се откажат от тютюнопушенето, то тогогава електронните биха били идеалното средство “, разяснява пред BBC доктор Андрю Фрейсър, шеф в отдел публичното опазване на здравето в NHS Health Scotland. Той и екипът му са безапелационни, че ще насърчат хората, които прекратят тютюнопушенето.

Въпреки данните на шотландските здравни управляващи, не можем да твърдим, че електронните цигари са безвредни за здравето на 100%. Те също съдържат никотин, към който се пристрастяваме. Но в случай че го съпоставим с количеството в естествените цигари, там то е в доста по-голямо количество.

Миналата година стана ясно, че използването на електронни цигари е позволена ва територията на някои лечебни заведения в Шотландия. Тютюнопушенето е неразрешено във всички лечебни заведения, само че на техните управления е оставена опцията сами да вземат решение дали да разрешат електронните цигари.

Свързани публикации.. 5 странни аргументи да спрем цигарите 0 Хормони: Защо се напълнява след прекъсване на цигарите? 0 Рекламите на електронни цигари подлъгват учениците 0

Количеството на никотин в електронните цигари може да се контролира самостоятелно от всеки. Вече се продават и безникотинови течности , за които се счита, че са най- безвредни . По-голяма част от пълнителите съдържат пропилен гликол (PG), растителен глицерин (VG) или полиетилен гликол 400 (PEG400). Тези съставки намират необятно приложение в някои храни, артикули з алична хигиена, инхалатори и други. Смята се, че са 99% безвредни спрямо тютюна , който използват по-голяма част от пушачите. За разлика от тютюневите, те не отделят отровен пушек,

който визира белия дроб.

През 2008 година от Световната здравна организация оповестиха, че електронните цигари могат да са потребни при отричане от тютюнопушенето, само че към момента липсват задоволително доказателства за това.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР