Eлектронните табла по спирките в София ще указват дали за

...
Eлектронните табла по спирките в София ще указват дали за
Коментари Харесай

"Зелен билет" и за днес

Eлектронните табла по спирките в София ще указват дали за този ден е в действие продажбата на " зелен билет ". Тази концепция обмислят от Центъра за градска подвижност, с цел да подсигуряват в цялостна степен достъпа на пасажерите до информация.

" Зеленият билет " бе сефтосан от софиянци тази неделя, когато Столичната община приложи за първи път една от ограниченията си в битката против мръсния въздух. Новият билет коства единствено един лев и дава опция за пътешестване във всички транспортни средства от цялата градска мрежа.

В неделя столичани се осведомиха от медиите и обществените мрежи за " зеления билет ", оповестиха от общината. Те прецизираха и че в почивния ден са били продадени 30 217 зелени билета в София, написа " Монитор ".

На касите на Център за градска подвижност са продадени 2000 билета повече спрямо предходната неделя от месеца. От касите на метрото са продадени 13 500 зелени билета. Със зелен билет в метрото са се возили 23 хиляди души. Общо в метрото са се возили 118 хиляди пасажери, което е с 12 хиляди пасажери повече спрямо 21-и януари 2018 година

Освен електронните табла по спирките, касиерите в пунктовете за билетите също би трябвало осведомят дали " зеленият билет " е в действие за деня.

От общината отвръщат на изказванията, че хората с абонаментни карти са ощетени от " зеления билет ". Администрацията в София напомня, че цената на картите не се вдигала, а годишната карта за целия градски превоз е 365 лева, което е тъкмо 1 лева дневно.

Информацията за предстоящо замърсяване на въздуха излиза наяве вечерно време и може да се следи на уеб страницата на общината. Прогнозите се вършат след разбор на данните от датчиците на Министерството на околната среда и водите, които наблюдават ежечасно ситуацията.

Отделно Столичната община има създадена система и с Българска академия на науките, която предвижда на база климатичните прогнози. Когато се съпоставят тези две прогнози, се взема съответното решение за активиране на обособените ограничения.

От " Московска " 33 създават и мобилно приложение, посредством което хората също ще могат да наблюдават планувано замърсяване. При леко замърсяване на въздуха първите ограничения, които ще се ползват, са: общината ще приканва жителите да употребяват градски превоз, както и в допълнение оросяване и почистване на улиците. Такъв апел бе насочен предходната седмица, когато за деня приблизително бяха продадени повече към 4-5 хиляди еднократни карти за пътешестване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР