Електронните спортове са форма на състезателни видеоигри, които придобиха голяма

...
Електронните спортове са форма на състезателни видеоигри, които придобиха голяма
Коментари Харесай

eSports пазара достига $5.48 милиарда до 2030 - каква е ролята на букмейкърите?

Електронните спортове са форма на спортни видеоигри, които получиха огромна известност през последните години. С милиони играчи и почитатели по целия свят електронните спортове се трансфораха в значима промишленост, която съперничи на обичайните спортове във връзка с обсега и приходите си. Една от фирмите, които са осъзнали капацитета на електронните спортове, е, която предлага редица варианти за залагане на електронни спортове в своята платформа. В допълнение към фокуса си върху електронните спортове Betway е и главен спонсор на разнообразни футболни тимове и спортни събития, което в допълнение акцентира уговорката ѝ към спортната промишленост като цяло. С разрастването на електронните спортове и възходящия интерес към онлайн залаганията инвестицията на Betway в тази промишленост може да се окаже печеливш и стратегически ход.

Индустрията на електронните спортове набира известност през годините с все по-широкото потребление на технологиите и онлайн платформите. В резултат на това разнообразни видеоигри се трансфораха в известни заглавия за надпревари по електронни спортове. Някои от включват League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite и Overwatch. Тези игри имат милиони играчи по целия свят, а известността им докара до основаването на професионални тимове и шампионати по електронни спортове. Тези игри са освен занимателни за гледане и игра, само че и оферират високо равнище на конкурентоспособност, тактика и умения. Очаква се известността на тези игри за електронни спортове да продължи да пораства и вследствие на това те евентуално ще играят забележителна роля в бъдещето на промишлеността за електронни спортове.

Пазарът на електронни спортове се чака да пораства бързо през идващите години, като до 2030 година се чака да доближи стойност от 5,48 милиарда щатски $. В неотдавнашен отчет се предвижда годишен ритъм на напредък от 21,0 % за интервала от 2023 година до 2030 година, като се чака Азиатско-тихоокеанският район да бъде водещ в растежа. Този растеж се дължи на възходящата известност на видеоигрите, развиването на модерни технологии и възходящия брой шампионати и лиги по електронни спортове.

В отчета се показва, че промишлеността на електронните спортове е спечелила доста внимание от страна на вложителите, като през последните години на пазара са навлезли доста огромни компании. Освен това се отбелязва, че COVID-19 е оказала доста влияние върху растежа на промишлеността, защото пандемията е принудила хората да си стоят у дома, което е довело до увеличение на броя на онлайн игрите и дейностите по електронни спортове.

Някои от главните фактори, които подтикват растежа на промишлеността на електронните спортове, в това число възхода на мобилните игри, са възходящият брой спонсорски контракти и възходящият брой издатели и разработчици на игри, които навлизат на пазара. Според прогнозите промишлеността на електронните спортове ще продължи да се разраства с помощта на възходящия интерес и вложения от страна на огромните компании и на увеличаващия се брой играчи и почитатели в международен мащаб.

Бъдещето на промишлеността за електронни спортове наподобява ярко, като през идващите години се чака забележителен напредък. Бързото разгръщане на промишлеността се чака да сътвори нови благоприятни условия както за играчите, по този начин и за спонсорите и вложителите, а възходящият интерес към електронните спортове може да проправи пътя към превръщането им в съществена форма на развлечение в близко бъдеще. Във всичко това ще бъде значима и ролята на
букмейкърите, които развиват все по-сериозно предложенията си за залагания на електронни спортове. Само времето ще покаже какъв брой значими ще се окажат букмейкърите в промишлеността за електронни спортове.

Внимание: Участието в
хазартни игри не е единствено развлечение и крие риск от насърчаване на хазартна взаимозависимост! Повече информация по отношение на виновния хазарт и предварителната защита от опасности е налична на nra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР