Електронните рецепти в Ковид центъра в Дупница се издават с

...
Електронните рецепти в Ковид центъра в Дупница се издават с
Коментари Харесай

COVID-центърът в Дупница бави с два дни електронните рецепти, напливът от пациенти е неудържим

Електронните предписания в Ковид центъра в Дупница се издават с два дни забавяне на пациентите с потвърдена диагноза, които са били на обзор в центъра, алармира „ Струма”.

Костадин Костадинов, който е и някогашен финансов шеф на частната болница, в която е единственият Ковид център в община Дупница, декларира:

„ Единственият Ковид център за някогашната Дупнишка околия се намира в частната болница в Дупница. Центърът се задъхва от пациенти. В него работи единствено един доктор, който по наставление на Здравната каса може да одобри единствено по 24 пациенти за 8-часов работен ден, защото условията са такива, че на всеки пациент прегледът да трае по 20 минути. Първите 24 пациенти, които са прегледани от лекаря в кабинета, се качват в системата същия ден. Тези, които са над тази численост обаче, остават за идващия ден и заради тази причина има закъснение в издаването на рецептите. През Ковид центъра минават и лица, които не са инфектирани, само че имат някакви признаци.
свързани новини1061преди 21 часа
Трябваше от здравното министерство да задължат персоналните лекари да основат Ковид зони, с цел да се облекчи работата. В Спешен център в Дупница не одобряват такива пациенти, заключват се и пациентите не могат да влязат за обзор. В Благоевград Спешният център играе ролята на разпределител, тези лица, които са за лекуване в болница, се хоспитализират, останалите се лекуват у дома. А в Дупница тази роля е избрана единствено за Ковид центъра и заболеваемостта е огромна. Има неточност в системата на опазване на здравето. Още при първата вълна трябваше да се командироват чиновници от БАБХ, даже и ветеринарни лекари и в РЗИ – Кюстендил, да има надзор и помощ във всички общини. РЗИ – Кюстендил, са се концентрирали единствено в Кюстендил. В Дупница работят единствено трима чиновници. На една от тях майка й е на легло с Ковид-19 и тя е в болнични. Двама сътрудници не могат да смогнат да записват болните, а би трябвало и да вършат инспекции дали се съблюдава карантината от инфектираните. Да, полицията обикаля по адресите на болните, само че и те си имат други отговорности.

БАБХ и останалите институции, на които работата им е обвързвана със здравето на хората, би трябвало да се впрегнат в работа в битката с К-19.

Личните лекари също би трябвало да са по-активни. Някои от тях лекуват Ковид по телефона. Трябва всички медици да са на крайник, с цел да спрат да измират хора”, безапелационен е Костадинов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР