Електронната търговия е един от най-бързоразвиващите се сектори и шанс

...
Електронната търговия е един от най-бързоразвиващите се сектори и шанс
Коментари Харесай

eMAG подкрепя малките местни производители

Електронната търговия е един от най-бързоразвиващите се браншове и късмет за доста бизнеси, наранени от пандемията, освен да се стабилизират, само че и да се развиват и порастват, навлизайки на нови пазари. В поддръжка на това в края на предходната година eMAG започва, която предлага на дребните локални производители достъп до един от огромните канали за онлайн търговия у нас посредством стартиране на техните артикули за продажба в eMAG Marketplace. По този метод български производители, занаятчии и Неправителствени организации, отговарящи на избрани критерии, получават опция да употребяват съвременен канал за продажби, какъвто е електронната търговия, който предлага нахлуване на пазар с над един милион евентуални клиенти на платформата онлайн.

По данни на Българската Е-комерс Асоциация от 2021 година над 47% от българските консуматори са пазарували онлайн, като 88% от тях са го правили от локални търговци. В същото време поддръжката на онлайн магазин изисква съществени запаси и вложения - за създаване, консолидиране на платежни способи, маркетинг и сигурност. Българският eMAG Marketplace за седма година дава на към този момент близо 5000 онлайн търговци канал за осъществяване на техните продажби, като единствено за последната година трафикът на платформата е повишен с 47%, с осъществени над 1,3 милиона поръчки .

Сега ресурсите и опитът на eMAG Marketplace са разполагаем на дребните локални производители при специфични условия посредством. Включвайки се в нея, те ще могат да оферират своите артикули на над 1 200 000 евентуални клиенти, ще се възползват от специфични обозначения на тяхното наличие на eMAG Marketplace и могат да получат до 50% отстъпка от комисионната, а за Неправителствени организации, регистрирани в програмата, комисионната ще бъде 0%.
 eMag отваря шоурум в Пловдив
eMag отваря първи магазин отвън София

Той ще е третият за румънския интернет търговец

" Marketplace моделът е отлична опция за дребните локални производители да се възползват от създаден, ефикасен и съвременен канал за онлайн продажби, със сериозен опит и запаси на тяхно разположение. През идващите три години eMAG на групово равнище ще влага над 50 милиона евро в технологии, развиване на интернационалните пазари и човешки запаси на платформата. В същото време за нас е значима и инвестицията в локалната стопанска система - поддръжката ни за дребните производители и занаятчийските обичаи ще сътвори нараснало търсене и нови работни места, като за локалните общности резултатът на програмата ще бъде дългогодишен и резистентен ", споделя Разван Бланита, шеф на eMAG Marketplace България.

Кой може да се включи в програмата?

В могат да се включат и да се възползват от преимуществата на програмата дребни производители, неправителствени организации със самофинансирани индустриални действия и занаятчийски Едноличен търговец - без значение от сферата им на активност, като се изключи хранителната промишленост. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, би трябвало да не надвишава 150 000 лв..
 eMAG регистрира 87% растеж на приходите. Тези от България и Унгария надвишават €430 милиона
eMAG регистрира 87% растеж на приходите. Тези от България и Унгария надвишават €430 милиона

Според финансовите резултати за 2020 година

Очакванията на компанията са, че пет години след стартирането на " От България " дребните производители, регистрирани в програмата, ще са осъществили посредством платформата eMAG Marketplace общи продажби, възлизащи на 14,2 милиона лв.. Търговците, които желаят да продават посредством eMAG Marketplace в границите на самодейността, би трябвало да създават в България, в сходство с всички законови правила и разпореждания, като техните артикули могат да включват занаятчийски произведения, направени в дребни серии.

За да бъдат по-лесни за различаване от страна на клиентите, продуктите в програмата ще бъдат маркирани на уеб страницата и в мобилното приложение на eMAG с етикет " От България ".

Очакванията на eMAG са, че за първата година почти 200 локални производители ще се включат в програмата с над 25 000 продукта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР