Електронната система за прием в общинските детски ясли ще бъде

...
Електронната система за прием в общинските детски ясли ще бъде
Коментари Харесай

Във Варна електронната система за прием в детски градини отваря на 18 април

Електронната система за банкет в общинските детски ясли ще бъде отворена за регистрация на заявки на 18 април, в 10.01 часа , оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна.

Трите огромни класирания за банкет , през 2022 година в яслите, ще бъдат на 6 юни, 20 юни и 4 юли . Приетите деца ще влизат поетапно от 01.09.2022 година по авансово направен график от шефа на съответното детско заведение.

През останалите месеци от годината ще се афишират изключителни класирания при съществуване на освободени места. Такова ще бъде оповестено на 10-ти май, показват още от отрасловата дирекция.

Тази година малчуганите ще влизат по нови правила , гласувани в края на март от Общинския съвет. Водещ аршин е адресът на детето, като варненчета, чийто непрекъснат или сегашен адрес е в административния регион на яслата, ще получават по 100 точки, а в случай че двата адреса (постоянният и настоящият) съответстват, ще се дават спомагателни 10 точки.

Както и до момента, спомагателни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни фамилии, със болести с и над 50% . С преимущество остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла. Деца с непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Варна ще употребяват в допълнение преимущество от 10 точки по спомагателен аршин. 

Повече информация , както и график на дейностите ще бъдат налични от 15 април на адрес:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР