Електронната поща, акаунтът в Туитър и официалният уеб-сайт на полицията

...
Електронната поща, акаунтът в Туитър и официалният уеб-сайт на полицията
Коментари Харесай

Хакери разбиха сайта на полицията в Лондон

Електронната поща, акаунтът в Туитър и формалният уеб-сайт на полицията в Лондон са разрушени от нощес, а от тяхно име се пишат изявления с нецензурна лексика, оповестява The Independent.

Според изданието, по този метод хакерите приканват за освобождението на рапъра Digga D, който излежава присъда в затвор. Те са разгласили в Туитър серия от записи с цинично наличие и с неизменимото „ F*** the police “. От името на столичната полиция по електронната поща се разпращат прессъобщения, оповестени и в уеб страницата на ведомството.

Представителят на Скотланд Ярд Рой Смит заяви в Туитър, че полицията в Лондон е наясно с хакерската офанзива. Той написа, че чиновниците в отдела за работа с медиите сега отстраняват туитовете и се пробват да обезпечат сигурност на записите. „ Моля, игнорирайте всевъзможни известия в Туитър от наше име, до момента в който не потвърдим, че акаунтът ни е още веднъж под наш надзор “, приканва Смит.

В обява в BBC е изразено съмнение, че хакерите са получили достъп до приложението MyNewsdesk. То автоматизирано насочва прессъобщенията на уеб страницата на полицията, разпраща ги по електронната поща и разгласява в Туитър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР