Електронна система за управление на административното обслужване вече функционира в

...
Електронна система за управление на административното обслужване вече функционира в
Коментари Харесай

Електронна система ще улеснява клиентите на НОИ в София

Електронна система за ръководство на административното обслужване към този момент действа в териториалното отделение на Национален осигурителен институт София-град. Тя обгръща всички приемни и сензитивно ще усъвършенства организацията на обслужването във всяка една от тях.

Системата включва устройство, указващо предлаганите услуги и реда за банкет. От него клиентът получава билет с номер и изложение на определената услуга – разпределяне на нова пенсия или смяна на към този момент отпусната, краткотрайна неработоспособност, преценка на правото за обезщетение за безработица, майчинство и други Към системата е инсталирано комбинирано светлинно табло с гласови функционалности, което насочва клиента към гишето, на което ще бъде обслужен съгласно своя прелиминарен избор. Системата регистрира моментната натовареност на чиновниците и насочва клиента към точното гише, на което да бъде обслужен. Така ще се понижи времето за очакване и ще се избегнат присъщите за всяка опашка конфликтни обстановки.

Нововъведението ще има резултат и върху усъвършенстването на работните процеси посредством равномерното систематизиране на дейностите по приема и обработването на документи сред работещите в приемните.

Търговско предприятие на Национален осигурителен институт София-град е най-голямото в страната. В неговите приемни всекидневно се дават административни услуги на над 2000 лица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР