Електрокарът Microlino е готов за старта на продажбите си в Европа.

...
Електрокарът Microlino е готов за старта на
продажбите си в Европа.
Коментари Харесай

Eлектромобилът Microlino е с ретродизайна на BMW Isetta, струва 11 700 евро - видео

Електрокарът Microlino е подготвен за старта на продажбите си в Европа. Той е дело на компанията Microlino Mobility Systems, която в началото на годината обещав да направи това в границите на тази година. Преди няколко дни нейни представители обявиха официално че са подготвени да стартират продажбите.

За пръв път компанията показа своето творение като модерна интепретация на дребната едноврата BMW Isetta на Женевския автосалон преди две години. След това в сътрудничество с италианския производител на електрокари Tazzari Group смята да създаде няколко хиляди автомобилчета с електрозадвижване.

Заявената цена на електрическото Microlino е 11 700 евро и както настояват от производителя, към този момент има 7200 предварителни поръчки за колата. Производителят съобщи, че тази година ще създаде 100 броя Microlino, а в идната година още 5 000 броя. Продажбите на автомобила, на първо време ще се осъществят в Европа и Китай.



Дизайнът на електрическия автомобил е останал верен на истинския на Isetta, само че пълнежът е изцяло актуален. Акумулаторите на колата ще се оферират с различен капацитет - 8-киловатният ще осигури пробег от 120 километра, а 14,4-киловатният 215 км. Пълното презареждане на акумулатора лишава от 4 до 5 часа според дуите на производителя. С тези характеристики Microlino е типично градски автомобил – моторът му развива мощност от 20 к.с., а оптималната му скорост е 90 км/ч. Както и оригиналната Isetta, габаритът му е най-малък - 2,4 м, което е съвсем с 60 см по-малко в сравнение с при двуместния Smart.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР