Електро или хибридни са повече от половината от новите коли,

...
Електро или хибридни са повече от половината от новите коли,
Коментари Харесай

В Норвегия скачат продажбите на електромобили и хибриди


Електро или хибридни са повече от половината от новите коли, продадени в Норвегия предходната година, сочи публична информация, с което се удостоверява водещата роля на скандинавската страна в налагането на превоз с минимално обособяване на въглеродни излъчвания.

С нулеви излъчвания на въглерод, основно напълно електрически, както и прочут брой коли, задвижвани с водород, съставляват 20,9% от общите продажби през 2017 година, а хибридните транспортни средства са 31,3%, пресмятат от Консултативния съвет за пътния трафик.

Това съставлява нарастване по отношение на миналата година, когато транспортните средства с нулеви излъчвания и хибридните коли съставляват надлежно 15,7% и 24,5% от общите продажби.

Норвегия, най-големият производител на нефт в Западна Европа, си е сложила амбициозната цел да не продава нови коли с мотори с вътрешно горене след 2025 година

За разлика от облаганите със съществени налози дизелови и бензинови коли, електрическите автомобили се възползват от доста великодушната данъчна система, което прави техните покупни цени относително конкурентни.

Техните притежатели също се употребяват с доста привилегии като безвъзмездни такси за влизане в градове, пътешестване с фериботи, паркиране и презареждане на публични паркинги, както и с право на шофиране в автобусни ленти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР