Електрическият седан Lucid Air е способен да измине над 800

...
Електрическият седан Lucid Air е способен да измине над 800
Коментари Харесай

Eлектромобил впечатли с пробег от 830 км


Електрическият седан Lucid Air е кадърен да измине над 800 км с едно зареждане
(снимка: Lucid)

Автомобилният производител Lucid Motors потвърди, че съблюдава обещанията си. Когато преди година разгласи, че неговият електрически седан Air ще може да измине над 800 км с едно зареждане, това звучеше прекомерно добре, с цел да е истина. Но в този момент публични данни от проби, извършени от самостоятелна компания, потвърдиха, че Lucid Air е кадърен да преодолее 830 километра.

Оценката бе доказана от американската Пътна организация. Обичайно нейните оценки са „ разочароващо ” прекарване за автомобилните производители, тъй като формалните числа неведнъж са по-малки от тези, планувани от самите производители.
още по тематиката
Но при Lucid Air се получи противоположното: в действителност колата се оправя малко по-добре от плануваното. Моделът реализира формален рейтинг от 520 благи, т.е. 837 км, заяви.

В електрическия автомобил има система за двойно задвижване на всички колела с 933 к.с. При модела Dream Edition Range за изминаването на 830-те километра са нужни 19-инчови джанти.

Има и втори модел, наименуван Dream Edition Performance, който реализира пробег от 758 километра със своето усъвършенствано двумоторно задвижване от 1111 к.с. Най-сетне моделът Air Grand Touring със своите 800 к.с. е кадърен да измине 830 км.

За страдание на почитателите, цените на другите модели на Lucid са също толкоз високи, колкото и нейното достижение откъм пробег.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР