Електрическият батериен Mercedes-Benz eActros 600 вече е в клиентски тестове.

...
Електрическият батериен Mercedes-Benz eActros 600 вече е в клиентски тестове.
Коментари Харесай

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Електрическият батериен Mercedes-Benz eActros 600 към този момент е в потребителски проби. Първите две тестови транспортни средства на електрическия камион за транспорт на дълги дистанции, показан предходната година, ще бъдат употребявани в оперативната процедура през идващите няколко седмици от контейнерната логистична компания Contargo и експерта по преработване Remondis. И двете компании са част от световно дейната Rethmann Group. В допълнение към Daimler Truck, други сътрудници на консорциума от промишлеността и изследователската активност вземат участие в плана.

Contargo ще употребява своя електрически камион в продължение на няколко месеца за превозване на контейнери сред пристанището във Вьорт ам Рейн и разнообразни пунктове за товарене и разтоварване. Очаква се транспортното средство да изминава над 800 километра всеки ден. В първата стъпка транспортното средство се зарежда в станция за бързо зареждане на терминала Contargo в Карлсруе. Contargo скоро възнамерява да сътвори своя лична инфраструктура за зареждане в своето хранилище. Според личната си информация Contargo сега построява най-голямата частна мрежа за зареждане за тежки електрически камиони в Германия, с 90 точки за зареждане на 18 места.

Remondis ще употребява тестовото транспортно средство покрай Кьолн като част от плана „ Високопроизводително зареждане при транспорт на камиони на дълги дистанции “ (HoLa). Целта на HoLa е да сътвори, експлоатира и обезпечи научна поддръжка за високоефективна инфраструктура за зареждане за батериен електрически превоз на дълги дистанции. Тестовото транспортно средство за Remondis се употребява най-вече за превозване на рециклирани първични материали и е оборудвано с ремарке от Kögel, което е особено създадено за теста.

Високият потенциал на батерията от над 600 кВтч - отсам и обозначението на вида 600, както и новата електрическа задвижваща ос, създадена вътрешно, разрешават на електрическия камион да има пробег от 500 километра без междинно зареждане. eActros 600 ще може да изминава безпроблемно над 1000 километра дневно. Периодичното зареждане по време на законово изискваните почивки на лидера - даже без мегаватово зареждане - прави това допустимо. В допълнение към CCS зареждането с до 400 kW, eActros 600 по-късно ще разреши и мегаватно зареждане (MCS). Клиентите могат да поръчат авансово съоръжение за това. Батериите могат да се зареждат от 20 до 80 % за към 30 минути в съответната зарядна станция с към един мегават мощ.

Електрическият камион е предопределен да сложи нови стандарти във връзка с рентабилността за операторите на автопаркове, което значи, че в дълготраен проект той може да размени множеството дизелови камиони във значимия сегмент за превоз на дълги дистанции. Ядрото на концепцията на Mercedes-Benz Trucks за акумулаторно-електрически превоз на дълги дистанции е да предложи на клиентите холистично транспортно решение, състоящо се от технология за транспортни средства, препоръки, инфраструктура за зареждане и услуги.

Серийното произвеждане е планувано да стартира в края на 2024 година От самото начало eActros 600 ще се създава като влекач и като вид на шаси с платформа, което предлага на клиентите многочислени спомагателни вероятни приложения в напълно електрически превоз, съгласно производителя. В момента се построява флот от към петдесет прототипа, някои от които ще бъдат тествани на процедура от първите клиенти в идната стъпка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР