Електрическите тротинетки да не се мокрят и да не се

...
Електрическите тротинетки да не се мокрят и да не се
Коментари Харесай

Председателят на асоциацията по електромобилност Владислав Стоицов: Електрическите тротинетки да не се мокрят и карат в дъжда

Електрическите тротинетки да не се мокрят и да не се карат в дъжда, посъветва ръководителят на асоциацията по електромобилност Владислав Стоицов.

Няма огромно значение дали батерията е остаряла или нова. главното е, че тя се въздейства от външните условия. Литиево-йонните батериии, които всеобщо употребяваме и в телефоните си, по принцип са извънредно сигурни и сходни произшествия са необичайност. Най-вероятната причина, която мога да си обясня, е времето - от 10-15 дни продължава да е неподходящо. А за разлика от телефоните тротинетките са подложени на външни въздействия, разяснява и Йордан Кръстанов, притежател на сервизи за ел. тротинентки, ден откакто китаристът Цветан Недялков и синът му оцеляха по знамение след пожар в дома им, породен от самазапалила се тротитентка. Музикантът от " Ку Ку бенд " я подарил на сина си същата седмица. 

Ако тротинетката е карана в дъжда и след това влажна е включена да се зарежда, може да се е стигнало до казуса. Няма друга допустима причина, счита Кръстанов. Не е постоянно, само че се случва и това са обстоятелствата, разяснява той в предаването " Тази заран " по Би Ти Ви.

Виждал съм извадена напълно мокра батерия, която стартира да гори - безусловно, описа експертът с ангажимента, че въпреки всичко не знае дали казусът е тъкмо същият. Само в София има над 10 хиляди тротинетки и те от ден на ден навлизат като комфортен еко превоз, заяви Стоицов. Апелира хората, които ги карат, постоянно да внимават на пътя и да съблюдават законите за придвижването.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР