Електрическите Saloon и Space-Hub представят и новата стилизирана емблема на

...
Електрическите Saloon и Space-Hub представят и новата стилизирана емблема на
Коментари Харесай

CES 2024: Ново начало с Honda 0 Series

Електрическите Saloon и Space-Hub показват и новата стилизирана емблема на марката. Компанията декларира желанието си да реализира цялостна въглеродна индиферентност за всичките си артикули и корпоративни действия до 2050 година

Honda показва концепцията си “0 Series ” с два нови електрически прототипа Saloon и Space-Hub на ревюто за потребителска електроника CES 2024 в Лас Вегас. Те ще положат началото на нова световна серия на марката. Предвидено е продажбите ѝ да стартират в началото през 2026 година в Северна Америка и поетапно да обзет всички международни пазари. Наред с концептуалните разработки дебютира и нова стилизация на фирмената емблема, известна като “H mark ”, която ще е присъща за новата електрическа гама.

Ключовата за Honda 0 Series дизайнерска философия е обозначена като „ Thin, Light, and Wise “ (фин, лек и мъдър). Петте нейни детайла са артистичният метод, системите за сигурност AD/ADAS, интернет на „ нещата “ (компютърна мрежа от свързани физически обекти, обединени от сензори и софтуери за взаимоотношение посред им и с външната среда, ), наслаждение от шофирането, реализирано с посредством чувството за единство сред човек и машина, както и изключителна енергийна успеваемост. Разработен е интернет уебсайт, отдаден на Honda 0 Series (https://0.honda/en/).

С концепцията за напредък и придвижване напред е разширено е рекламното обръщение на марката „ силата на фантазиите “ - The Power of Dreams – How we move you.

Honda има намерение да реализира въглеродна индиферентност за всичките си артикули и корпоративни действия до 2050 година В духа на този проект компанията се стреми да усили дяла на продажбите си на електрическите си модели, включително и тези с горивни кафези до 100% в световен мащаб до 2040 година

Honda 0 Series е новата електрическа серия, знак на голямата промяна на гамата, новото начало от нулата и следващата крачка в посока на концепцията M/M (максимум човек, най-малко машина).

За да сътвори артикули от ново потомство, производителят ще се върне на стартовата позиция, от нулата, тъй че новите концепции да са същинска повратна точка в историята на Honda. Не на последно място в новата идея е типичният за марката принос за обществото – реализиране на нулев отпечатък за околната среда за целия витален цикъл на автомобила.

Thin:
Ниска маса за автомобила, отлична аеродинамика, реализирани с помощта на нова платформа за електрически автомобили, отличаваща се с невисок под.

Light:
Спортни индикатори и електрическа енергийна успеваемост, с които хората непроменяемо свързват Honda като производител.

Wise:
Автомобилите от марката „ помъдряват “ с помощта на насъбраното от Honda през годините знание и технологии.

Ключовите моменти в „ нулевата серия “ на Honda:

1) Артистичен дизайн, който поражда отклик:

Дизайнерската идея “The Art of Resonance ” носи концепцията за отклик в околната среда, обществото и потребителите. Именно с тази концепция Honda ще продложи артикули за устойчива подвижност, които ни трогват, впечатляват ни и уголемяват опциите във всекидневния ни живот.

2) AD/ADAS за сигурност и успокоение:

Още през 2021 година марката даде практична тенденция на автомобилната подвижност от трето равнище с представянето на новото издание на Legend, оборудван с пакета от системи и асистенти за сигурност, наречени Honda SENSING Elite и включващи автоматизирано шофиране от трето равнище (вкл. и условно автоматизирано ръководство за лимитирани зони). Honda 0 Series надгражда с ADAS (advanced driver-assistive system), в която ще са приложени технологиите от упоменатия Honda SENSING Elite.

Нещо повече – от втората половина на 20-те години на нашия век тази гама ще разчита и на системи за автоматизирано шофиране (AD). Те са създадени на основата на фирмената идея за фокусирана върху индивида сигурност. Ще включват изкуствен интелект, датчици, технологии за различаване / взимане на решения и за мониторинг на шофирането, с цел да реализиран естествена, извънредно прецизна и сходна на човешко държание дарба за предсказание на риска, тъй че хората да могат да употребяват безвредно и умерено функционалностите за автоматизирано шофиране. Системите AD ще усилят броя на обстановките, при които то ще стане част от ръководството по скоростните пътища, както и ще спомогне някои от наличните към този момент за автомагистрали автоматизирани функционалности, да бъдат използвани и при придвижване по всички улици.

3) IoT – интернет на нещата и свързани технологии

Благодарение на тази технологии моделите от линията Honda 0 Series ще бъдат по едно и също време занимателни за шофиране и свързване. С потреблението на AI и голям брой данни автомобилът ще научи доста неща за желанията на потребителя си, за държанието на водача и ще прави редица догатки. Освен това колата ще обезпечава информация за заобикалящата среда и ще обезпечава водена навигация от началната до крайната точка, която пасажерите ще би трябвало да изминат, в това число и след излизането от колата. Превозното средство даже ще схваща възприятията на потребителите си. Колкото повече те употребяват автомобила си, толкоз повече ще се сближават и схващат с него. Именно в това се показва същността на израза „ занимателна съгласуваност “.

4) Удоволствие от шофирането и чувство за едно цяло с автомобила

Технологиите на моделите от 0 Series, наред с ниския им профил и аеродинамиката им, ще основават ободряващо чувство за спортна динамичност и единение сред автомобила и индивида.

5) Изключителна електрическа енергийна успеваемост

Моделите от нулевата серия на Honda ще разполагат с e-Axles*2 (състои се от мотор, инвертор и предавателна кутия и трансформира електрическата сила в задвижваща сила) с отлична успеваемост на превръщане на мощността, леки акумулатори с висок потенциал и отлични аеродинамични характерности.

Ще оферират и безпроблемни зареждане и действие на батерията, съчатени с дълъг живот. За моделите от нулевата серия, които ще бъдат пуснати на пазара през втората половина на 20-те години бързото зареждане от 15% до 80% ще се случва за към 10-15 минути. Освен това благодарение на усъвършенстваната технология за ръководство на акумулаторната система, Honda се стреми да ограничи утежняването на потенциала на батерията до по-малко от 10% след 10 години на приложимост.

<Saloon>

Saloon е флагманската идея от нулевата серия на Honda. Отличава с невисок профил, състезателен жанр, трогателен дизайн и доста вътрешно пространство. Инструменталният панел включва интерфейс човек-машина (HMI) и потребителски интерфейс.

<Space-Hub>
Space-Hub на собствен ред е създаден с концепцията хората да получат повече във всекидневието си. Затова автомобилът предлага гъвкаво вътрешно пространство, което неотложно можем да преобразим съгласно желанията си и е връзка сред хора и общества.

<Новата стилизация на емблемата H>
Актуалната емблема на Honda има дълга история от последното си обновяване през 1981 година насам. За да означи идващото потомство на електрическите автомобили си, Honda показва ново стилизирано лого „ H “, което повече наподобява на две протегнати ръце. Ще бъде въведено със идващото потомство електрически автомобили.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР