Електрическите локомотиви ще намалят разходите за маневри и вредните емисии(снимка:

...
Електрическите локомотиви ще намалят разходите за маневри и вредните емисии(снимка:
Коментари Харесай

МТС купува девет безпилотни локомотива


Електрическите локомотиви ще понижат разноските за маневри и нездравословните излъчвания
(снимка: Експрес Сервиз ООД)

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков подписа през днешния ден контракт за доставка на 9 електрически маневрени локомотива, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възобновяване и резистентност. Те да безпилотни, т.е. ръководят се отдалечено, без ватман в камината.

Срокът за осъществяване на контракта е доникъде на 2026 година, а общата стойност на инвестицията е 10,5 млн. лв., съобкиха от министерството.

„ Новият преносим състав ще размени близо 50-годишните дизелови локомотиви, които сега се употребяват в депата ”, уточни министър Гвоздейков след подписването на контракта.

Той добави, че планът ще понижи разноските за маневри и нездравословните излъчвания от тази активност, както и ще обезпечи железопътния транспортьор със модерна и съвременна техника.

Министър Гвоздейков изясни, че новите локомотиви ще се употребяват в най-големите депа в страната и ще подобрят доста изискванията на труд на чиновниците.

„ Локомотивите са от най-ново потомство и разрешават да бъдат оперирани отдалечено без да има ватман вътре в кабината ”, посочи Гвоздейков.

Договорът включва още поддръжката им за период от 15 години и образование на личния състав. Изпълнител на дейностите е „ Експрес Сервиз ” ООД.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР