Електрическите коли са все повече по улиците, големите компании се

...
Електрическите коли са все повече по улиците, големите компании се
Коментари Харесай

Очакват рекордно потребление на петрол през 2022 година

Електрическите коли са от ден на ден по улиците, огромните компании се пробват да вкарват политики за запазване на околната среда, а жителите подхващат ограничения за прекъсване на климатичните промени.

Но действителността се оказва друга – през 2022 година светът може да използва повече нефт от всеки път.
Цената на петрола се оказа по-важна от мира в Украйна
Въпреки, че кабинетът на щатския президент Джо Байдън възнамерява серия от тежки наказания против Русия, в случай че страната пристъпи към навлизане в...
Прочети повече
Търсенето на енергийни артикули по света се възвърне с бързи темпове през актуалната година вследствие на разхлабването на ограниченията против разпространяването на COVID-19, като прогнозите са търсенето да скочи даже повече през 2022 година.

Международната организация по енергетика (IEA) предвижда, че международното търсене на нефт ще нарасне с 3.3 млн. барела дневно през идната година до 99.5 млн. барела дневно. Така търсенето може да доближи предходния връх от 2019 - годината преди пандемията, предава CNN.

Дори новият вариант на COVID-19 Омикрон няма да спре скока в търсенето на нефт.

" Новите ограничаващи ограничения, наложени с цел да лимитират разпространяването на вируса евентуално ще окажат по-мек резултат върху стопанската система по отношение на предходните Коронавирус талази, като не на последно място и поради широкоразпространените акции за имунизиране “, показват от IEA в отчет от този месец.

Агенцията, която следи трендовете на енергийните пазари на най-богатите страни в света, чака търсенето на горива за превоз и нефтохимикали ще продължи да нараства.
Спад в цената на петрола след решение на ОПЕК+ да усили добива
ОПЕК и съдружниците на организацията се договориха през днешния ден да се придържат към актуалната си политика за увеличение на добива на нефт, въ...
Прочети повече
Единственото изключение от общата наклонност за повишенеи на търсенето е горивото за самолети, като повода за това се крие в рестриктивните мерки, засягащи интернационалния пътнически превоз, наложени от държавните управления като мярка за сприране на разпространяването на Омикрон.

Омикрон не плаши и други организации. Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) не промени прогнозите си за търсене на нефт през 2022 година, излиза наяве от техния месечен отчет за декември.

„ Очаква се въздействието на новия вид на Omicron да бъде леко и кратковременно, защото светът става по-добре квалифициран да се оправя с COVID-19 и обвързваните с него провокации “, пишат от ОПЕК в отчета.

Прогнозите акцентират какъв брой е подвластен светътот изкопаемите горива, макар напъните за справяне с климатичната рецесия и големите вложения в електрически коли, възобновима сила и по-чисти горива.

ОПЕК чака през идната година търсенето на нефт да се усили по целия свят, водено от Китай, Индия и Съединени американски щати.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР