Електрическите автомобили полека завладяват сърцата на шофьорите. Повишаването на екологичната осведоменост, многото нови електромодели,

...
Електрическите автомобили полека
завладяват сърцата на шофьорите.
Повишаването на екологичната
осведоменост, многото нови
електромодели,
Коментари Харесай

Доверието в електромобилноста расте, но има и скептицизъм за екологичноста й

Електрическите коли полека завладяват сърцата на водачите. Повишаването на екологичната осведоменост, многото нови електромодели, по-високите държавни помощи за покупки и не на последно място възраждането на автомобила от избухването на коронапандемията насам увеличават желанието за покупка електрически коли. Това се твърди в изследване на организацията Forsa в началото на автомобилния панаир на IAA в Мюнхен.

Според него бъдещето ще е вълнуващо и електрическо. Според скорошното проучване съвсем всеки четвърти германски жител (23 процента) може „ доста добре да си показа “ (15 процента) че ще купи електрическа кола или даже има „ съответни проекти “ за това (осем % ). Още 30 % от запитаните „ евентуално “ си представят такава покупка.

В края на 2019 година единствено три % от германците са имали съответни проекти за закупуване на електрическо превозно средство, а други 20 процента „ вероятно “ можеха да си показват че ще купят. От друга страна, 55 % от анкетираните тогава смятаха че „ не наистина “ или „ въобще “ не са склонни да купуват електрическа кола. В момента те са единствено 41 %.

52 % от интервюираните обаче към момента са на мнение, че цената за закупуване на електрическа кола е прекомерно висока. В края на 2019 година хората с това мнение бяха 49 %. Другата преграда пред електрификацията на персоналния превоз е инфраструктурата. Почти половината от интервюираните (49 %) казват, че има прекомерно малко зарядни станции или че те са мъчно достъпни (през 2019: 39 %).

От друга страна, има усъвършенстване в общественото мнение, когато става въпрос за пробега с едно зареждане. Само 40 % са на мнение, че пробегът на електрическите автомобили е прекомерно пай спрямо 47 % преди две години. 26 % са на мнение, че зареждането на батерията лишава твърде много време (2019: 33 %).

Анкетираните са станали значително по-скептични във връзка с екологичния баланс на електрическите превозни средства. 59 % споделят, че е под въпрос дали електрическите коли в действителност са по-екологични от тези с мотори с вътрешно горене. През 2019 година единствено 38 % са имали подозрения по този въпрос.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР