Електрически автомобили, напоени със солена вода от урагана, избухват в пламъци, казват служители на Флорида

...
Ураганът Идалия разкъса крайбрежието на Флорида, оставяйки след себе си
Коментари Харесай

Ураганът Идалия разкъса крайбрежието на Флорида, оставяйки след себе си пътека на разрушения.

Но с оттеглянето на наводненията, има нов риск, заплашващ собствениците на електрически превозни средства.

Два автомобила Tesla, един в Палм Харбър и друг в Пинелас Парк, изглежда са се запалили спонтанно, след като са били наводнени със солена вода по време на урагана, казаха служители на Флорида.< /p>

На 30 август спасителната служба на Палм Харбър реагира при пожар на Tesla в Дънидин, според публикация на департамента във Facebook.

Колата е била наводнена със солена вода по време на вълната след бурята Ураганът Идалия.

В Pinellas Park, на 31 август, собственик на Tesla повика влекач, за да премести наводнената му кола, каза полицейското управление на Pinellas Park на WTSP.

Когато колата беше отзад на камиона, внезапно избухна в пламъци, оставяйки след себе си овъглена рамка, когато огънят най-накрая беше потушен, съобщава изданието.

„Ако притежавате хибридно или електрическо превозно средство, което е дошло в контакт със солена вода поради скорошни наводнения през последните 24 часа, е изключително важно да преместите превозното средство от гаража си незабавно“, каза в публикацията Fire Rescue на Палм Харбър.

Пожарникарите казаха, че излагането на солена вода може предизвикват спонтанно запалване на литиево-йонни батерии, използвани в електрически автомобили, но също така открити в някои колички за голф и електрически скутери.

„Не ги карайте през вода. Екипите на PHFR са видели многобройни жители навън в колички и деца на скутери да се возят през водата“, казаха от Fire Rescue на Палм Харбър.

Напомняния за урагана Иън

През септември 2022 г. ураганът Иън донесе масивни наводнения до западното крайбрежие на Флорида.

В седмиците след притока на солена вода имаше 12 съобщения за пожари на електрически превозни средства в окръзите Колиър и Лий, според противопожарната администрация на САЩ.

Един от тези пожари стана толкова силен, че изгори две къщи на остров Санибел, каза администрацията.

„Според NHTSA, остатъчната сол в батерията или компонентите на батерията могат да образуват проводими „мостове“, които могат да доведат до късо съединение и самонагряване на батерията, водещо до пожари“, каза USFA. „Времевата рамка, в която повредената батерия може да се възпламени, се наблюдава, че варира в широки граници, от дни до седмици.“

Осъзнавайки рисковете

Tesla е наясно с потенциалните рискове от пожар след наводнение със солена вода в своите превозни средства и предоставя информация за наводнения на уебсайта си.

„Tesla иска да гарантира, че разполагате с информацията, от която се нуждаете, ако има риск от потапяне на превозно средство или ако вашето превозно средство претърпи потапяне във вода “, казват от компанията. „Ако забележите огън, дим, звуково пукане/съскане или нагряване, идващи от вашето превозно средство, отдръпнете се и незабавно се свържете с местните служби за първа помощ.“

Tesla също така препоръчва да преместите всяка потопена кола на поне 50 фута от всички конструкции или запалими материали от страх, че пожарът ще се разпространи.

McClatchy News се свърза с Tesla относно конкретните пожари след урагана Идалия и не получи незабавен отговор.

Палм Харбър е на около 25 мили северозападно от Тампа.

Пинелас Парк е на около 20 мили южно от Палм Харбър.

Падащо дърво уби човек, разчиствайки пътища след урагана Идалия, каза шерифът на Джорджия

< p>Circle K планира отстъпка от 30 цента за бензина – след това ураганът Идалия връхлетя

Гледайте как ураганът Идалия се насочва към бреговете на Джорджия на живо от камерата на плажа

Гледайте как ураганът Идалия се приближава към севера Крайбрежие на Каролина на потоци на живо от камери на плажа

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР