Електоралната база на републиканците се консолидира зад Доналд Тръмп след

...
Електоралната база на републиканците се консолидира зад Доналд Тръмп след
Коментари Харесай

Политолог: Арестът на Доналд Тръмп ще засили позицията му

Електоралната база на републиканците се консолидира зад Доналд Тръмп след явяването му в съд в Ню Йорк преди дни.

“В реалност става дума за арест по всички правила на законодателството в Съединени американски щати. По отношение на самото деяние на ареста за мен това е конфликт на демократичното и консервативното в Съединени американски щати “.

Това сподели пред БНР политологът Искрен Иванов.

Според него, в случай че се погледнем деликатно ще забележим, че в реалност по време на своето ръководство като президент Тръмп е направил някои доста съществени неточности:

“Той утежни до дъно връзките с Китай, настрана имаше доста съществени търкания с европейските съдружници. Но всичко това има и друга страна, и тя е, че демократичното крило на Съединени американски щати има интерес на този стадий фигурата на Тръмп да бъде опетнена, тъй че той да не се включи в президентската конкуренция “.

“Ефектът обаче е противоположен и той ще прерасне в една ПР серпантина, която ще даде опция на Тръмп по-скоро да ускори позицията си “, споделя още Иванов в ефира на “Нашият ден “.

Според него тази среща има два основни акцента – първият е опитът на европейските водачи да склонят Китай да спомага за прекъсването на бойните дейности в Украйна. На второ място това е опит и на Макрон, и на Урсула да убедят Си Дзинпин, че Европа не желае да си скапва положителните връзки с Китай.

“Тук обаче има някакво несъгласие “, споделя анализаторът:

“Китай към този момент има проект за прекратяването на тази война, който беше оповестен, само че още щом излезе той не се хареса на Европа “.

За него в тази ситуация Европейски Съюз води една двулицева политика, карайки Китай да окаже напън върху Русия.

Според него такива договаряния би трябвало да се придържат към правилото за обединен Китай. Ако Китай има ясни гаранции от европейските водачи, че Тайван ще се смята за провинция на Китай, и в случай че това беше казано на срещата, може би връзките с Китай щяха да седят по различен метод.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР