Елегантност и изтънченост - това е характерно за кучетата в

...
Елегантност и изтънченост - това е характерно за кучетата в
Коментари Харесай

Породи едри кучета в черно

Елегантност и изисканост - това е особено за кучетата в черно. Абаносовото палто на едро едро куче го отличава незабавно от всички други и провокира интерес. Ето няколко представители на изисканите черни хубавици в кучешкото царство.

Белгийска овчарка

Белгийската овчарка е интелигентно и внимателно животно и е единствената измежду овчарските породи в Белгия, която е оцветена в черно.

Това са кучета, цялостни с сила, лесни за обучаване, а лъскавото им черно палто се поддържа елементарно.

На височина стига до 66 сантиметра, а тежестта им е към 30 кг. Женските са с към 5 сантиметра по-дребни и към 5 кг по-леки.

Черен съветски териер

Това черно куче наподобява на великански шнауцер. Има същите очертания на тялото и дълга брада, само че е два пъти по-едър от него.

 Черни породи кучета

Това куче не може да се гледа от всеки, нужно е стопанинът му да е специалист по развъждане на мощни и волеви кучета. Грубата му черна четина изисква 2 пъти в седмицата да се разресва доста усърдно.

Кучето доближава до 76 сантиметра височина, а тежестта му до 60 кг. Женските са малко по-дребни - до 72 сантиметра и до 50 кг.

Нюфаундленд

Това едро куче носи името си от остров Нюфаундленд, където е било работно куче, асистент на риболовците, където дърпало лодките и мрежите при лов на риба.

Нюфаундленд има гъста черна четина и солидно тяло, само че те контрастират на кроткия му и мил манталитет. Малките кутрета са доста игриви, само че като възрастни са спокойни и послушни.

Това едро черно куче доближава до 71 сантиметра височина и 68 кг тегло при мъжките, женските са малко по-дребни. Кученцата Нюфаундленд са доста сладки.

 Породи едри кучета в черно

Ризеншнауцер

Това относително огромно черно куче води своя генезис от Германия, където е било работно куче, асистент на пастирите. Има атлетично телосложение, бързи реакции и присъща брада, която го отличава незабавно.

Ризеншнауцерът е мъдро и самоуверено животно, което е отличен надзирател и е способно да взима независими решения. Това е правдиво куче, което се отнася добре с децата и е превъзходен домакински любим.

Мъжкото куче от породата доближава до 71 сантиметра височина и тегло до 36 кг, а женските са единствено малко по-дребни.

Вижте също и породи дребни кучета в черно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР