Electronic Entertainment Expo, което някога беше най-голямата конгресна и медийна

...
Electronic Entertainment Expo, което някога беше най-голямата конгресна и медийна
Коментари Харесай

Легендарното гейминг събитие E3 беше отменено и този път е за постоянно

Electronic Entertainment Expo, което в миналото беше най-голямата конгресна и медийна платформа в гейминг промишлеността, публично стопира съществуването си.

След повече от две десетилетия домакинство на събитие, което послужи като централно събитие за промишлеността на видеоигрите в Съединени американски щати и в международен мащаб, Асоциацията за развлекателен програмен продукт (ESA) реши да завърши E3.

Стенли Пиер-Луис, президент и основен изпълнителен шеф на комерсиалната асоциация с нестопанска цел, която съставлява ползите на игралната промишленост в Съединените щати.

Комбинация от нови съперници, отдръпване на сътрудници, изменящи се привички на публиката и проблеми от ерата на пандемията доведоха до колапса на E3.

Слагайки завършек на години на опити за възкръсване на събитието, почнало през 1995 година

Знаем, че цялата промишленост, играчите и основателите имат доста пристрастеност към E3. Споделяме тази пристрастеност. Знаем, че е мъчно да се сбогуваме с толкоз обичано събитие, само че това е вярното нещо, което би трябвало да създадем поради новите благоприятни условия, които нашата промишленост има да доближи до почитатели и сътрудници.

Произходът и еволюцията на E3

Тези нови благоприятни условия включват онлайн видео конференции, които подават информация непосредствено към публиката – без разноските, свързани с наличието на комерсиално ревю, в това число такси за щандове, пътни разноски и строги периоди за презентации. През 2011 година Nintendo проправи пътя, като сътвори формата „ Direct “. Това е видео конференция, обявяваща нови игри и артикули.

През 2018 година решението на Sony PlayStation да напусне събитието сложи началото на резултата на доминото.

Последваха други снабдители и компании, които отдръпнаха наличието си.

Малко повече от година по-късно някогашният помощник на E3 и публицист Джоф Кийли разгласи, че е напуснал позицията си да оказва помощ на ESA с шоуто. Оттогава сполучливо е проектирал свои лични обособени събития като Summer Game Fest. Той също по този начин построи демонстрационния формат на годишните награди за игри, в това число на тези, които се организираха неотдавна.

В изявление за The Washington Post Пиер-Луи изглеждаше добре осведомен с събитията, които навредиха на посещаемостта.

Имаше почитатели, които бяха поканени да участват в по-късните години, само че в действителност ставаше въпрос за маркетингов и бизнес модел за промишлеността и опцията да предоставим на света информация за нови артикули. Компаниите към този момент имат достъп до потребителите и до бизнес връзки посредством разнообразни средства, в това число техните лични самостоятелни събития.

Преди E3 видеоигрите бяха представяни на ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас, само че промишлеността беше изтласкана настрана. ESA сътвори E3 като комерсиално ревю и за търговци на дребно. За да се срещнат с издатели и основатели на игри.

По това време, като промишленост, разбирахме, че игрите имат власт, само че доста други не оцениха значимата роля, която нашата промишленост играе в бранша на нововъведенията. В основаването на съществени изрази на изкуството и принос към икономическия напредък.

E3 се разрасна до огромно мултимедийно събитие, създаващо заглавия.

Nintendo, Sony и Microsoft демонстрираха надлежно конзолите Wii, PlayStation 3 и Xbox 360 по време на наелектризиращото шоу през 2005 година

Понякога шоуто запознаваше обществеността с най-големите персони за игрите. Превръщаше имената на разработчици и ръководители на компании в легедни. През 2000 година Хидео Коджима дебютира със зашеметяваща презентация за „ Metal Gear Solid 2 “. Нещо, което беше със значителност, сходна на блокбъстър филм. Талантът му да презентира, точният миг и точното място укрепиха митологията на енигматичната му персона.

Усилията за подмяна на E3 не престават.

Церемонията по връчването на премиите Game Awards улови огромна част от културната мощност на E3, само че беше подложена на критика поради фокуса си върху рекламите и маркетинга. Нещо, което измества вниманието от промишлеността и признанието за нейната работа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР