Electronic Arts публикуваха доклад с финансовото си представяне за последната

...
Electronic Arts публикуваха доклад с финансовото си представяне за последната
Коментари Харесай

Живите услуги продължават да носят огромни пари на ЕА

Electronic Arts разгласиха отчет с финансовото си показване за последната четвърт на годината. Издателят показва за следващо тримесечие здравословен растеж, който е подтикван от спортните симулатори F1 и FIFA.

Общите доходи за първата четвърт на годината са в размер на $1.77 милиарда или с 14% на годишна база. „Живите“ услуги са другият огромен мотор за облагите на ЕА. Те са донесли 80% от заявения за тримесечието доход. Продажбите на цялостни игри са се нараснали с 5.9% до 341 милиона на годишна база. Игрите на ЕА към този момент имат 600 милиона дейни консуматори, което е с 20 милиона повече от същия интервал на миналата година, похвалиха се от компанията.

„Нашата поредност FIFA и сполучливия старт на F1 подтикват чистите ни продажби, представяйки следващо тримесечие, което надвишава упованията. Що се отнася до бъдещето, нашият фокус над осъществяването и дисциплинирано вложение в портфолиото ни от игри и живи услуги ще подтиква дълготрайния ни растеж“, уверен е основният финансов управител в ЕА Крис Су.

„Нашето разширяващо се портфолио на EA Sports и заглавията, притежавани от нас, не престават да са в основата на гъвкавостта и устойчивия напредък на нашия бизнес. Екипите ни остават фокусирани над това, което вършат най-добре – да основават удивителни прекарвания, които въодушевяват нови генерации да играят, гледат, основават, състезават се и се свързват посред си“, съобщи след представянето на финансовия отчет на компанията изпълнителният шеф на EA Андрю Уилсън.

На фона на огромните покупко-продажби в гейм бранша и придобиването на Zenimax и Activision Blizzard от страна на Microsoft, Уилсън беше запитан дали и неговата компания може да се слее с някой. Изглежда, че за Уилсън такава възможност не съществува и дори противоположното – съгласно него Electronic Arts е на път да се трансформира в най-големият в света независим разработчик и издател на интерактивно забавление в света.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР