Екзотичните дестинации стават все по-предпочитани за туристите след пандемията от

...
Екзотичните дестинации стават все по-предпочитани за туристите след пандемията от
Коментари Харесай

Все повече българи откриват Сейшелите като туристическа дестинация

Екзотичните дестинации стават все по-предпочитани за туристите след пандемията от ковид. Египет, Тунис, Дубай, Тайланд са част от посоките за българските туристи през идващите месеци. Все повече българи откриват и Сейшелите.

През идната година туроператорите са възнамерявали три чартъра до тази към момента непокътната от комерсиализация дестинация. Първият от тях ще бъде през януари, а идващите през февруари и март. В началото на тази година за първи път са осъществени два директни чартъра от София до Махе с повече от 340 туристи. Много българи пътуват и по постоянните линии на самолетните компании. Туристическият ръб на Сейшелите презентира опциите за българските туристи, откъдето

показаха, че тази първокласна дестинация предлага благоприятни условия за настаняване за всеки джоб. 

С полет през Истанбул пристигането на Сейшелите е допустимо в границите на денонощие, споделя почетният консул на Сейшелите у нас Максим Бехар. 

След пропътуване на 6535 километра попадате в островна страна, ситуирана на 155 острова в Индийския океан, край източните крайбрежия на Африка, на юг от Екватора и на север от остров Мадагаскар. 

Сейшелите съществуват от 150 милиона години и са към момента непокътнати от цивилизацията. 

Това е една от най-девствените и некомерсиализирани дестинации, показва Лена Хоареау от Туристическия ръб на Сейшели, която показа в София опциите за туристите.

„ Имаме красиви плажове, като някои от тях са в рейтинга на най-хубавите плажовете в света. Сейшелския архипелаг се състои от огромен брой гранитни и коралови острови. Всеки един от тях е друг и предлага друго прекарване за посетителите. Въпреки, че островите са доста, територията е едвам 455 квадратни километра, а популацията към 90 хиляди души. Гранитните острови са по-високи, с планински изящен релеф, гъсти гори, с буйна тропична растителност и тесни крайбрежни линии. Докато кораловите са с доста дребна надморска височина и са едва обитаеми. Има обилие от пусти плажове с извънредно тънък пясък и транспарантни води “. 



Остров Махе е най-големият и главен остров на архипелага, с международно летище. На него се намира най-малката столица в света - Виктория: 

„ Има обилие от туристически атракции на остров Махе – островът предлага повече просвета и занимания, имаме ботаническа градина, галерии, музеи, монументи, църкви и храмове, тропически гори с разнородни растения и животни. 

Местният пазар предлага екзотични плодове, подправки, риба и зеленчуци, многообразие от локални деликатеси, споделя Лена Хоареау “.



Махе е най-населеният остров и на него живее 90% от популацията. На Сейшелите живее най-голямата сухоземна костенурка в света. Тук е родината и на палмата Коко дьо Мер. Тя, с изключение на с големите си семена, които могат да доближат 20 кг, е известна с тяхната форма, която прилича на формата женски задни елементи. Населението на Сейшелите е пъстра примес от раси и народности. 

„ Креолите – ние сме красива, забавна примес от нации, която носи корените си от Европа, Африка и Азия. Говорим три публични езика – британски креолски и френски. 82% от популацията са католици, само че ние сме доста толерантни към останалите религии, показва още Лена Хоареау “.



Праслин, Силует, Ла Диг, Мери Ан, това са единствено няколко от островите на Сейшелите, които притеглят както фамилии с деца, по този начин и двойки за сантиментална женитба или меден месец. Обичайно туристите избират отмора на един или на композиция от острови. Има благоприятни условия за круиз или преход от остров на остров, има вътрешни полети, както и благоприятни условия за достъп с хеликоптер.

Гмуркане, пътешестване с лодка със стъклено дъно, шнорхелинг в кораловите рифове -

разноцветния подводен свят притегля туристи от целия свят, с цел да се любуват на ендемичните растителни и скотски типове и на многоцветните тропически риби. 

Кога е най-подходящото време да посетим островите

„ Можете да пътувате до Сейшелите когато и да е. Но да, ние имаме два туристически сезона. От май до септември, когато е европейското лято, духат ветрове, океанът не е доста привлекателен, влажността е ниска, температурата е към 25 градуса. Хората, които са фенове на гмуркането обаче няма да изберат това време, тъй като видимостта под водата не е толкоз добре.

От октомври до април е по-влажно и горещо. Температурата е 30 градуса, океанът е хубав и спокоен “. 

За разлика от Карибите Сейшелите са настрана от пътя на въздушните циклони, които нормално образуват унищожителни стихии.  



Сейшелите не са дестинация за всеобщ туризъм. Бернадет Вилемин - общоприет шеф „ Маркетинг на дестинации “ на сейшелския туристически ръб показва: 

„ Ние отбелязахме 290 хиляди гости през октомври и задачата, която имахме за тази година беше реализирана. Както наподобява ще приключим годината с към 300–310 хиляди туристи. В идващите години не си слагаме по-висока цел от 500 хиляди туристи годишно. Ние сме впрегнали големи старания да продължим да опазваме хубостта на островите и на естествените дадености. Затова подчертаваме върху устойчивото развиване на туризма. Ние сме благословени от майката природа с тази красива страна и би трябвало да съхраним това благосъстояние за бъдещите генерации. 

От самото начало на развиването на туризма броят на посетителите е следен, с цел да не се наруши салдото на екосистемата.

Това го реализираме посредством управление броя на хотелите и на леглата. Прилагаме стеснен потенциал за всеки обособен остров, тъй че да сме сигурни, че имаме верния баланс. Няма огромни градежи и бизнес планове. Ограничен е и броят на колите, а на някои острови те са изцяло неразрешени. Туристическите занимания са по-близо до естествения метод на живот и са разнообразни от всеобщо предлаганите ".

Бернадет Вилемин опровергава схващането, че Сейшелите са доста скъпа дестинация:

„ Всеки може да открие Сейшелите, тъй като сме се погрижили за другите желания и за друг бюджет.

Противно на това, което хората може би мислят, че островите оферират единствено 5 звездно настаняване. Ние предлагаме доста приятни дребни обекти, къщи за посетители, ваканционни жилища, вили на налични цени за всеки усет и бюджет. Предлагането е особено за тези, които желаят да имат достоверно преживяване, за тези, които желаят да се допрян до креолската просвета, които желаят да се срещнат и да си взаимодействат с нея. 

Истина е, че сме известни като плажна дестинация. Да, имаме обилие от действия, свързани с водата – гмуркане, корабоплаване, лов на риба, известни сме с круизите сред вътрешните острови.

Но също така имаме предложение, обвързвано с вътрешността на островите и посетителите могат да открият предлагането, обвързвано с флората, фауната, имаме разнообразни преходи и пътеки. Сейшелите, бих споделила, че са съвършената дестинация за възобновяване. Атмосферата, въздухът ви карат да се чувствате добре и дзен, не е нужно да полагате друго изпитание “.

Тази екзотична дестинация, която преди беше много нишова и във високия сегмент, сега е доста отворена и търсена от междинната класа, показват туроператорите. Проверка в страниците им демонстрира, че пакетите за 7 нощувки и 9 дни стартират от 3 хиляди лв. на човек и 5 хиляди лв. за Нова година.

За неорганизирано пътешестване инспекция в резервационните системи демонстрира благоприятни условия за настаняване в края на януари за 7 нощувки за един или двама индивида от 550 евро, а цената на самолетния билет стартира от 1000 евро на човек. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР