Екзитпол на Католическия университет в Лисабон предполага, че дясноцентристите водят

...
Екзитпол на Католическия университет в Лисабон предполага, че дясноцентристите водят
Коментари Харесай

Демократическият алианс води на изборите в Португалия

Екзитпол на Католическия университет в Лисабон допуска, че дясноцентристите водят на изборите в Португалия , само че резултатът е прекомерно непосредствен, с цел да се каже, оповестява АП.

Прогнозите са 29-33% от гласовете да са за дясноцентристкия Демократичен алианс . Лявоцентристката Социалистическа партия събра 25-29%, сочи изследването.

Популистката партия може да е получила 14-17% за трето място, което е огромен прогрес от 7% на последните избори през 2022 година

Центърът за изследвания и изследвания на публичното мнение (Cesop) към университета оцени изборната интензивност сред 62 и 68 %. За съпоставяне, на общите избори през 2022 година той беше 51,46 %.

Секциите отвариха в 8 часа сутринта локално време и затвориха в 19 часа. в континенталната част и час по-късно на Азорския архипелаг. Повече от 10 милиона жители имаха право на глас.
 В Португалия избират парламент
В Португалия избират парламент

Повече от 10 милиона жители имат право на глас

Припомняме, че тази неделя се организираха парламентарни избори в Португалия .

Страната е изправена пред избор сред прекосяване към дясноцентристко държавно управление или опазване на лявоцентристите на власт. Постигането на парламентарно болшинство наподобява малко евентуално на фона на възходящото въздействие на крайната десница.

Проблемите, преобладаващи в акцията в най-бедната страна в Западна Европа, включват жилищната рецесия, отприщена от скок на наемите, ниските заплати, утежняването на опазването на здравето и корупцията.

Предсрочните избори, четири месеца след неочакваната на фона на следствие за корупция, още веднъж опълчиха двете центристки партии, които се редуваха на власт след края на диктатурата преди пет десетилетия.

Управляващата Социалистическа партия (ПС) може да опита да повтори старите си съюзи с Левия блок и комунистите, които им разрешиха да ръководят сред 2015 и 2019 година, в случай че обединенанта левица получи повече от 115 места в 230-местния парламент.

Демократическият алианс (AD) от десни партии, управителен от Луис Монтенегро, води в множеството изследвания на публичното мнение, само че може да се затрудни да ръководи без гласовете на крайнодясната Chega. Черна гора към този момент изключва всевъзможни покупко-продажби с радикалните популисти, които желаят роля в държавното управление.
 Опозицията в Португалия предизборно даде обещание ниски налози и битка с корупцията
Опозицията в Португалия предизборно даде обещание ниски налози и битка с корупцията

Също по този начин би трябвало да се привлекат мигранти, само че не и безотговорно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР