Екземата може да се дължи на дисбаланс в чревната флора,

...
Екземата може да се дължи на дисбаланс в чревната флора,
Коментари Харесай

Екземата може да се дължи на дисбаланс в чревната флора

Екземата може да се дължи на дисбаланс в чревната флора, настояват френски и американски биолози, съгласно които възобновяване на нежната екосистема на нашите вътрешности ще разреши лекуването на алергията, съобщи Франс прес.

Двама биолози от френския Национален център на научни проучвания в Лион са изследвали мишки с нарушена чревна флора поради неналичието на ген, наименуван MAVS, който е "главно настоящо лице " в разкриване на вирусите от имунната система. Учените открили, че въпросните мишки били по-податливи на образуването на екзема. За да потвърдят изводите си, учените "прехвърлили " нарушената чревна микрофлора при естествени мишки, които също развили екзема.

"Онова, което ни учудва в това проучване, е отдалеченото деяние на чревната микрофлора. В този случай тя работи върху кожата ", споделя Мари-Сесил Мишале, която е измежду създателите на проучването, оповестено в Бюлетина на Академията на науките на Съединени американски щати.

Това проучване проправя пътя към нови "терапевтични способи ". Учените се надяват, че в скоро време екземата ще може да се лекува или да се подобрят актуалните лечения, като се работи на чревната микрофлора.

В проучването са взели участие и специалисти от университета "Клод Бернар " в Лион, от Висшето учебно заведение в Лион, от Института Пастьор в Лил и от Националния институт по опазване на здравето в Съединени американски щати.

Изследването поражда още една догадка - други заболявания също биха могли да са свързани с трансформация или нарушаване на салдото на микроорганизмите в нашия храносмилателен тракт. Освен гените, медикаментите или храненето могат също да трансформират нашата чревна флора, напомнят специалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР