Ексцентричният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск съобщи по-рано през

...
Ексцентричният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск съобщи по-рано през
Коментари Харесай

Още не е ясно дали Илон Мъск е с коронавирус

Ексцентричният изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск заяви по-рано през седмицата в обществените мрежи, че е провел четири теста за COVID-19 за един ден, два от които са позитивни и два негативни. Все още не е ясно дали Мъск има вируса, само че новината незабавно породи опасения дали диагнозата ще повлияе на проектите на SpaceX да изпрати астронавти на задача до Международната галактическа станция този уикенд, оповестява CNN, представена от БГНЕС.

Мъск разгласява къса поредност от известия в Туитър, заявявайки, че през последните няколко дни е имал „ леки настинки “, „ кашлица “ и „ лека тресчица “. Той добави, че се надява да получи резултатите от PCR тест, който е по-точен от бързия тест, който Мъск сподели, че е направил, в границите на 24 часа.

Междувременно туитовете на Мъск отекнаха в цялата страна до Космическия център Кенеди във Флорида, където четирима астронавти се приготвят да пътуват в космоса на борда на капсула SpaceX Crew Dragon в неделя.

Шефът на НАСА Джим Бриденстин, който трябваше да организира рутинна конференция в петък сутринта, сподели пред кореспонденти, попитали го за известията на Мъск, че съгласно политиката на НАСА Мъск би трябвало да бъде в карантина и SpaceX ще се опитат да дефинират кой може да е бил в контакт с него.

В петък вечер, по време на следващата рутинна конференция, чиновници на НАСА и SpaceX от Космическия център Кенеди обявиха, че следенето на контактите е значително приключено и никой от значително значение за задачата през уикенда не е изложен на риск от заразяване.

Астронавтите съвсем сигурно не са изложени на риск, съгласно заместник-директора на полетните интервенции на НАСА Норм Найт.

Космическата организация постоянно е тествала всеки, който е бил покрай екипажа. Още преди пандемията астронавтите на НАСА се придържат към разпоредбите за карантина преди полета, с цел да подсигуряват, че не носят болест в космоса, където вируси и бактерии могат да се разпространят бързо сред членовете на екипажа. НАСА също по този начин ползва по-строги ограничения в отговор на COVID-19.

В продължение на две седмици преди изстрелването астронавтите са били в " строга карантина ", което значи, че са " изцяло изолирани " и не могат да бъдат покрай никого отвън екипа за изстрелване, даже и своите фамилии, сподели Найт. Мъск също, добави той, няма да може да влезе в оборудването на НАСА в деня на старта.

" Това е стеснен достъп ", сподели той. „ Няма значение дали сте Илон Мъск или Джим Бриденстин. Ако някой е злепоставен, тогава няма да ви позволим да се приближите до екипажа. И всичко това е, с цел да защитим задачата като цяло.

Не е ясно дали Мъск е възнамерявал да участва на изстрелването във Флорида, макар че той постоянно е забелязван при контрола на изстрелването на SpaceX в Космическия център „ Кенеди “ по време на огромни задачи на SpaceX.

Шефът на пилотираната стратегия за галактически полети на SpaceX Бенджи Рийд съобщи, че центърът за ръководство на задачи на SpaceX в Хоторн, Калифорния, дава отговор на строгите правила за здраве и сигурност. Служители, играещи основни функции в процеса на изстрелване, са тествани, следени за температурата и сложени под карантина, с цел да е обезпечено здравето им преди задачата през този уикенд.

Рийд също по този начин прикани обществеността да не подценява COVID-19, в случай че реши да следи изстрелването от земята във Флорида този уикенд.

„ Знаем, че всички са доста разчувствани от изстрелването и от възобновяване на пилотирания галактически полет като цяло “, сподели Рийд. „ Със сигурност молим всички участващи, в случай че дойдете да видите старта, апелирам, носете маските си и следвайте насоките за обществено разграничаване. Направете вярното нещо там, с цел да запазите всички в сигурност.

Мисията би трябвало да излети в неделя в 19:27 ч. /време в Маями/. Първоначалната дата на пускане беше събота вечер, само че чиновниците я забавиха заради неподходящи метеорологични условия, оповестиха чиновници на НАСА и SpaceX.

Всъщност, медицинските експерти са наясно, че бързите проби за антитела могат да бъдат неточни и да доведат до подправени негативни или, по-странно, подправени позитивни резултати.

PCR тестванията, въпреки това, могат да лишават един ден или повече, с цел да разгласят резултатите, само че те са доста по-точни.

Това е по този начин, тъй като PCR тестванията търсят признаци на генетичния материал на вируса, до момента в който антигенните проби търсят един от вирусните протеини или дребна диря от наличието на вируса. И макар че и двата типа се основават на назален тампон, PCR тестванията изискват комплицирани профилирани лаборатории и подготвени техници за осъществяване.

Джесика Оферджост, управител по връзките, отговори в изказване по имейл до Си Ен Ен Бизнес, че компанията " е наясно със известията на Мъск в Туитър и се пробва да получи информация, по-съгласувана с процеса ни на ръководство на качеството ".

" Въпреки че научната общественост се съгласява, че нито един диагностичен тест не е съвършен, ние стоим зад качеството, полезността и науката на нашата система “, се споделя в изказването. „ Има доста фактори, които могат да доведат до неподходящ резултат. Както ясно посочваме в нашите указания за приложимост, негативните резултати би трябвало да се преглеждат в подтекста на съответна обстановка на пациента и да се удостоверяват с молекулярен PCR разбор, в случай че е належащо за по- нататъшни дейности във връзка с пациента “.

В известията си Мъск акцентира, че чака да получи резултатите от своя PCR тест, както и че сега към този момент не изпитва никакви признаци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР