Ексцентричният художник Калин Балев е известен преди всичко с това,

...
Ексцентричният художник Калин Балев е известен преди всичко с това,
Коментари Харесай

Синът на Милко Балев продава картини по 10 000 лв.

Ексцентричният художник Калин Балев е прочут на първо място с това, че е наследник на комунистическата легенда Милко Калев Балев, дълготраен шеф на кабинета на Тодор Живков и негова дясна ръка в Българска комунистическа партия. Калин обаче стои надалеч от политиката и през днешния ден се изхранва с специалността си – изобразителното изкуство, освен това се оправя повече от добре. Произведенията му се харчат като топъл самун макар рецесията, а цените са много солидни, написа вестник Ретро.

Миналата седмица Балев-младши откри във връзка своя рожден ден галерия в столичната изложба „ Арт център 12 “. В нея са включени продукции с митологични сюжети. Цените стартират от 800 лв. за 35-сантиметрови изображения на Янус и Аполон от морски камъни и мидени черупки и доближават над 10 000 лв. за огромните платна на надарения Калин.

Освен че му върви в работата и изкуството, на сина на Милко Балев, който по времето на соца беше женен за ослепителната хубавица и модел Ралица, му потръгна и в любовта. От десетина години той има втора брачна половинка – Маруся, която споделя любовта му към изкуството.

Балев не обича да си спомня за социализма и отхвърля да разяснява каквито и да било тематики, свързани с политика, и не обича да се връща към времето, когато името на татко му се загатваше със благоговение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР