Екстремното време увеличи сметките за храна в Обединеното кралство с

...
Екстремното време увеличи сметките за храна в Обединеното кралство с
Коментари Харесай

Изменението на климата и цените на енергията повишиха цените на храните в Обединеното кралство с £605 през последните две години, установи проучване

Екстремното време усили сметките за храна в Обединеното кралство с £351 от 2021 година насам, оставяйки някои британци неспособни да ядат.

Според ново изследване рисковите метеорологични условия и покачващите се цени на силата са нараснали сметките за храна на семействата в Обединеното кралство приблизително с £605 (€697) от 2021 година насам.

Повишаващите се температури – и сушите, наводненията и неуспеха на реколтата, които предизвикват - съставляват 60 % от това нарастване, или £351 (€404) на домакинство.

В композиция с миналогодишните високи цени на петрола, газа и торовете - подтикнати от Инвазията на Русия в Украйна – това е добавило общо към 17 милиарда английски лири (19,6 милиарда евро) към сметките за храна на Обединеното кралство от края на 2021 година Това се равнява на 10 седмични магазина на домакинство.

Докладът от английската неправителствена организация the Energy and Climate Intelligence Unit (ECIU) идва единствено седмица...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР