Екстремно високите температури и силният вятър предизвикаха в части от

...
Екстремно високите температури и силният вятър предизвикаха в части от
Коментари Харесай

Не спират пожарите в Югоизточна Европа

Екстремно високите температури и мощният вятър провокираха в елементи от и Русия, предизвикаха вреди за милиони долари и доведоха до евакуацията на хиляди хора.

Претоварените съветски служби за незабавно реагиране получиха спомагателна помощ от армията в борбата с горските пожари в източната част на страната. Руското министерство на защитата заяви, че изпраща в допълнение техническо съоръжение в Якутия. Властите оповестиха, че в района горят 173 пожара и обстановката е извънредно тежка. Повече от 2 500 чиновници от службите за бързо реагиране се пробват да спрат разпространяването на огъня.

Горещата вълна в Южна Европа, провокирана от идващия от Северна Африка топъл въздух, провокира пожари от средиземноморското крайбрежие на Турция до Балканите.

Във въздуха на Атина, която е покрита с пушек и пепел, бяха измерени 465 микрограма сажди на пространствен метър, в случай, че европейските стандарти позволяват най-много 50. В някои елементи на града няма електричество, защото пожарът унищожи електропроводи. Гръцките управляващи подредиха нова, покрай Атина, а пожарникарите съумяха да потушат огъня покрай мястото на античните Олимпийски игри в западната част на Пелопонес, до момента в който страната в продължение на три дни се бори с огнената буря. Температурите от над 40ºС и мощният вятър в разнообразни елементи на страната през последните дни провокираха повече от 150 пожара. От вторник на остров Евбея в непосредствена непосредственост до Атина са евакуирани няколко села. Повече от 170 пожарникари и 6 самолета гасят пожара в тази област. Вчера бяха евакуирани две села в района на Пелопонес поради пожара наоколо до археологическата част на античните Олимпийски игри.
 Тежка верижна техника на границата с районен съд Македония поради пожарите Тежка верижна техника на границата с районен съд Македония поради пожарите
" Най-близкият пожар в Република Северна Македония е на към 5 километра от нашата граница. Към момента ситуацията е спокойна “....

Гръцките управляващи разпоредиха нова евакуация на жителите на селата в северната част на остров Евия, към които има огромни пожари. Трима пожарникари са ранени. Жителите и туристите в Курулос, Марулия, Ровиес и Палаиохори на втория по величина гръцки остров би трябвало да изоставен домовете си като защитна мярка. Пожарникари, самолети за гасене на пожари, общински екипи и доброволци се пробват да локализират огъня, който избухна в гората край село Лимни. Нещата изглеждаха добре, до момента в който вятърът не промени посоката си и не разпали още веднъж огъня, който се разпростря в разнообразни направления. Ситуацията е изключително рискова в област Дримонас, където дребна група монаси отхвърлиха да изоставен манастира „ Св. Давид ”, макар че е заобиколен от пламъци. Ситуацията е доста сериозна. Огнените езици в боровата гора се издигат на височина 30-40 метра, а огънят е обкръжил манастира. „ Задушаваме се от дима, това е призрачен сън “, сподели старейшината на манастира пред държавната организация АНА-МПА.

През миналата седмица, като взеха осем човешки жертви и унищожиха минимум 118 789 хектара земя. Турция се бори с най-тежките горски пожари в своята история, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, когато пожарът в югозападната част на страната се популяризира в посока Топлоелектрическа централа.

„ Пожари като тазгодишните не е имало в никакъв случай в нашата история. Това са най-големите пожари до момента ”, сподели Ердоган в телевизионно изявление. Поради високите температури и мощните ветрове пожарите принудиха хиляди турци и задгранични туристи да изоставен домовете си и хотелите край крайбрежията на Егейско и Средиземно море.

Осем души изгубиха живота си в пожарите предходната седмица. Самолети и хеликоптери се включиха в гасенето на огъня, а държавното управление на Ердоган се сблъска с рецензия поради незадоволително бързата реакция. Седмица, откакто избухнаха първите пожари в страната, 16 от тях не престават да бъдат дейни.

Пожарът покрай Трогир в продължава към този момент трети ден и опожари към 1 600 хектара ниска растителност. Два самолета „ Канадер ” се включиха в гасенето на най-големия пожар на брега за последните 4 години. През нощта на терен излязоха 106 пожарникари с 37 автомобила. Засега пожарът не заплашва хора и обекти, а по предварителни калкулации, вредите от него няма да бъдат огромни, защото теренът е мъчнопроходим и необитаем.
 Нов пожар в Гърция, управляващите не разрешиха визитите в гори и гористи местности Нов пожар в Гърция, управляващите не разрешиха визитите в гори и гористи местности
Нов пожар гори северно от Атина, разпространявайки се върху огромна повърхност от Северна Атика, оповестява БГНЕС. Той основава голям фронт на...

Внезапният проливен дъжд оказа помощ най-вече при гасенето на серията пожари в. Все още има деен пожар покрай Неум, който заплашва намиращите се наоколо къщи, защото там не заваля въобще. Както потвърдиха от Гражданска отбрана на Херцеговински-Неретвански окръг, в региона са дейни два пожара. Поройните дъждове помогнаха да бъдат изгасени десетки други, които бяха дейни през миналите дни.

Горски пожари избухнаха в в региона на община Чайетина, като пламъците са обхванали повърхност от към 50 хектара вечнозелени гори и растения. Пожарът в Златибор беше локализиран. Пожари имаше и в Заовине, във Вренеши на Кокин брод, а огънят се задейства още веднъж под връх Столац от босненската страна на планината Тара.

Един човек почина при пожар в Ново село, на към 50 км от Прищина, в резултат на гъстия пушек, заяви косовската полиция. Жертвата е откарана в болница без признаци за живот. В Косово са дейни към момента 4 пожара от общо 50, които бушуваха в края на предходната седмица. Активните пожари са дейни в региона на Сува река, Призрен, Националния парк Проклетия и в община Липян.

Активни и с огромен интензитет са пожарите в множеството региони в районен съд Македония. В региона на Щип огънят е засегнал и три къщи, а правата Делчево – Пехчево е затворена за придвижване. В Делчево поради сериозната обстановка се приканват жителите да употребяват рационално водата. Опожарени са борови гори и нискостеблени растения.

Пожари има и към няколко села край Скопие. Пожари има и край Прилеп, Охрид и Гостивар, Куманово, Росоман и Кавадарци. На помощ на пожарникарите са изпратени военнослужещи. Помощ във тип на жива мощ и техника е пристигнала от България и от Словения.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР