Екстремно селфи - това е причината за инцидента на ЖП

...
Екстремно селфи - това е причината за инцидента на ЖП
Коментари Харесай

Екстремно селфи е причината за инцидента на ЖП гара в Бургас от снощи

Екстремно селфи - това е повода за случая на ЖП гара в Бургас от нощес, при който пострада 15-годишен възпитаник. Той е в тежко положение в Клиниката по изгаряния във Варна. Според психолози - цифровата среда, в която живеят от ден на ден децата води до сходни произшествия и не постоянно превантивните ограничения край рисковите уреди дават резултат.

Централната жп гара в Бургас непрекъснато се охранява от полиция, а на местата, където тече високо напрежение, има сложени предупредителни табели.

„ Но регионът на гарата е огромен и ние не можем да ги вардим всички пасажери кой къде върви, какво прави. Всички деца нямат никаква работа в региона на гарата. Да спрат с тази неверна процедура. Да спрат с тази неверна процедура да идват в гарите, с цел да си вършат селфита на неразрешени места ", съобщи Стефко Коев, шеф на жп гара Бургас.

На по-малко разстояние от два метра от контактната мрежа се образува волтова дъга, която в множеството пъти е съдбовна за индивида.

Предупредителните табели, че тук тече ток от близо 25 хиляди волта, не са спрели момчето да се качи на тази цистерна, с цел да си направи селфи ".

" Касае се за извънредно безразсъден случай. За страдание се образува волтова дъга и пред очите на 15-годишната му другарка, момчето пада в доста тежко положение ", съобщи Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Според психолози цифровата среда, в която децата живеят, все по-често води до сходни произшествия.

„ Желание за повече внимание, за повече лайкове, появиха се нови течения като влогъри, блогъри, ютубъри и даже съм участвала на разногласия сред децата ти за какво към този момент не ме следваш, за какво не харесваш фотосите ми? При децата няма боязън от гибелта. Този боязън се ускорява с течение на годините, колкото повече възрастен е индивидът, толкоз по огромен е страхът ", съобщи Десислава Василева, психолог в комисията за битка против противообществени прояви измежду малолетни.

Проблемът може да откри решение с повече превантивни уроци от родителите и в учебно заведение. А от Железопътна инфраструктура към този момент са почнали акция против рисковите фотоси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР