Екстремисткото ислямистко движение Ислямска държава пое отговорност за поредицата от

...
Екстремисткото ислямистко движение Ислямска държава пое отговорност за поредицата от
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за атаките срещу талибаните

Екстремисткото ислямистко придвижване Ислямска страна пое отговорност за поредицата от бомбени набези против талибани в Източен Афганистан, съобщи Асошиейтед прес.
Посланието, с което дългогодишните противници на талибаните поемат отговорност за офанзивите, беше оповестено късно през вчерашния ден от медийното звено на групировката и е сигнал, че тя е все по-голяма опасност за талибаните.
Най-малко осем индивида, в това число няколко талибански бойци, са починали при офанзивите в събота и през вчерашния ден в провинциалния град Джалалабад, който е твърдина на "Ислямска страна ".
Талибаните откриха надзор в Афганистан със светкавична атака предишния месец и превзеха Кабул, до момента в който Съединени американски щати и НАТО към момента бяха в последната фаза на изтеглянето на войските си. Последните задгранични бойци напуснаха страната на 30 август.
Сега ръководството на талибаните е изправено пред огромни провокации в областта на сигурността и стопанската система, и усилването на нападенията на "Ислямска страна " в допълнение ще затрудни напъните им. Талибаните и екстремистите от "Ислямска страна " бяха врагове преди изтеглянето на задграничните войски от Афганистан.
И двете групировки изповядват строго пояснение на Корана, само че талибаните се концентрираха върху завладяването на Афганистан, а групировки свързани с "Ислямска страна " в Афганистан и на други места по света приканват за международен джихад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР