Екстремистите от Ислямска държава са се съгласили да изоставят последната

...
Екстремистите от Ислямска държава са се съгласили да изоставят последната
Коментари Харесай

Ислямска държава напуска последната си позиция в Дамаск

Екстремистите от " Ислямска страна " са се съгласили да изоставят последната си позиция в Дамаск, оповестиха държавните медии. Правителството се пробва да си върне контрола над цялата сирийска столица и покрайнините за първи път от 2011 година, съобщи Асошиейтед прес.
Капитулацията последва седмица на атака на проправлителствени сили против квартал " Хаджар ал Асуад " и палестинския бежански лагер Ярмук в Дамаск, следени от бунтовниците.
На екстремистите е било препоръчано или да останат и да сключат помирение с държавното управление, или да заминат с рейсове за територия под контрола на " Ислямска страна " в източната Сирийска пустиня, заяви държавната организация САНА, без да посочи по кое време ще стартира изтеглянето, съобщи bTV.
Базираната във Англия мониторингова организация Сирийски център за наблюдаване на човешките права заяви, че е настъпило " релативно успокоение " в двата региона след оповестяването на съглашението.
Междувременно джипове на Организация на обединените нации и през днешния ден бяха видяни в центъра на Дума. Западни и съветски медии съумяха да посетят града надалеч преди инспекторите. Руски малките екрани в репортажите си слагат под подозрение химическата офанзива.
В същото време съветският външен министър Сергей Лавров се срещна със специфичния делегат на Организация на обединените нации за Сирия и осъди ракетните удари от 14 април, като съобщи, че те са навредили на мирния развой в Женева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР