Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ако се

...
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ако се
Коментари Харесай

Доналд Тръмп не се отказа от изказването си, че няма да защитава членове на НАТО, които не изпълняват задълженията си

Експрезидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж съобщи, че в случай че се върне в Белия дом, няма да пази членове на НАТО, които не извършват задачите за разноските за защита, дни откакто провокира паника в Европа, намеквайки, че би споделил на Русия да нападна съдружници от НАТО, които счита за неточни, съобщи.

В изявление на избирателен протест в Южна Каролина, Тръмп описа още веднъж историята за хипотетичния си диалог с ръководителя на страна членка на НАТО, която не е изпълнила отговорностите си. Този път обаче той пропусна репликата, която провокира най-голямо отвращение – да насърчи Русия " да прави каквото си изиска ".

" Вижте, в случай че те няма да заплащат, ние няма да ги пазиме ", съобщи той.

Тръмп обаче промени мненията си за съветския президент Владимир Путин, който постоянно хвали като корав водач, отбелязва АП. Вместо това Тръмп цитира изявление на Путин, в което той споделя, че би предпочел Байдън за президент.

" Путин не ми е почитател ", съобщи експрезидентът на Съединени американски щати.

Тръмп съобщи също по този начин, че неотдавнашното му комплициране на имената е било съзнателно, отбелязва Ройтерс.

77-годишният Тръмп обърка Ники Хейли, последната му останала съперничка за републиканската президентска номинация, с някогашната председателка на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси. Той съобщи също, че експрезидентът Барак Обама към момента е на поста си.

" Когато преднамерено смесих имената, те споделиха, че не разграничавам Пелоси от Ники ", акцентира Тръмп на протест в Южна Каролина. Според него обаче това било жлъч, а не гаф.

" Аз съм страховит оратор ", увери Тръмп.

Въпросът за възрастта и умствената подготвеност беше изтласкан на напред във времето в предизборната акция за 2024 година, откакто предходната седмица в отчет се появи съмнение, че 81-годишният президент на Съединени американски щати Джо Байдън страда от проблеми с паметта. По-късно съдружниците на Байдън показаха вербалните неточности на някогашния президент Тръмп.

52-годишната Хейли прикани за осъществяване на проби за психическа подготвеност на претендентите за президент на възраст над 75 години, в това число на Байдън и Тръмп – двамата най-възрастни мъже, определени за президент на Съединени американски щати.

Около 78% от интервюираните в изследване на Ройтерс/Ипсос, оповестено във вторник, 71% от демократите също считат, че Байдън е прекомерно възрастен, с цел да бъде президент.

Тръмп е по-слабо обиден от скептицизма на гласоподавателите във връзка с възрастта си. Само 53% от интервюираните го считат за прекомерно остарял за президентския пост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР