Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за нов

...
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за нов
Коментари Харесай

Тръмп отказа да посети Украйна

Експрезидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се бори за нов мандат в Белия дом, счита, че негово посещаване в Украйна би било нецелесъобразно, защото в този момент не е държавен глава. Това излиза наяве от известие на неговия щаб, представено от Reuters.

То идва в отговор на апела, насочен от президента Володимир Зеленски към Тръмп да посети Украйна, с цел да види същинската картина на войната.
Малко преди апела на украинския президент в медиите се появиха изявления, че Тръмп счита да постави завършек на войната, като принуди Украйна да отстъпи свои територии на Русия.

Представители на изборния щаб на Тръмп обявиха, че не е имало публични контакти сред Зеленски и експрезидента на Съединени американски щати.

Reuters припомня, че в действителност претендентите за президент на Съединени американски щати постоянно пътуват зад граница. Бившите претенденти от Републиканската партия, които към този момент напуснаха конкуренцията за президентската номинация, Майк Пенс и Крис Кристи посетиха Украйна по време на акцията си за първичните избори. Самият Тръмп при първата си президентска акция през 2016 година посети Мексико и се срещна с тогавашния президент на страната Енрике Пеня Нието.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР