Експортът на пресни картофи от Великобритания отчита силен старт през

...
Експортът на пресни картофи от Великобритания отчита силен старт през
Коментари Харесай

Великобритания изнася картофи за ЕС като за последно

Експортът на пресни картофи от Англия регистрира мощен старт през селскостопанския сезон 2020-2021 година, като над 98% от доставените за чужбина 13 хиляди тона през август са отпътували за държави-членки на Европейския съюз.

Това демонстрират данните на английската Агенция за приходите и митниците, осведоми електронното издание FarmingUK, представено от sinor.bg.

Ръстът на износа по отношение на юли е със 79%, като главните клиенти са Испания, Ирландия и Белгия. Макар индикаторът в съпоставяне със същия месец на предишния сезон да е намалял с 2700 тона, износът е над междинния 5-годишен индикатор от 10 600 тона. При модифицираните картофи обаче нещата не стоят по същия метод и там износът се е свил доста.

От английския Съвет за развиване на селското стопанство и градинарството акцентират зависимостта на износа на създадените в страната свежи селскостопански артикули от Европейски Съюз. Като при картофите относителният дял на доставките за общността надвишава 90% през всяка от последните 3 години.

Според анализатора в съвета Мегън Хескит общият пазар на Европейски Съюз е от жизненоважно значение за експортьорите на свежи картофи от Англия.

" Както се вижда и от данните на приходната и митническа организация, Европейски Съюз остава основен вносител на английските картофи във всички сегменти. При актуалните проблеми по обезпечаване на договорка с Европейски Съюз при напускането на общия пазар въпросите за митата и фитосанитарния надзор би трябвало да изгладени, с цел да запазим равнищата на търговия най-малко на настоящето им равнище ", безапелационна е Хескит.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР