Експлозия от цветове, пайети и мини-шорти за мъже - млади

...
Експлозия от цветове, пайети и мини-шорти за мъже - млади
Коментари Харесай

Радостта от живота откри Седмицата на мъжката мода в Париж

Експлозия от цветове, пайети и мини-шорти за мъже - млади дизайнери заложиха на насладата от живота на откриването на Седмицата на мъжката мода в Париж, която се завръща към нормалния си ход след повече от две години ограничавания поради с рецесията с Ковид, съобщи Франс прес.

Дънкови платове, ризи с психеделични шарки, ултравиолетови, неоновозелени или електриковосини ансамбли - френската марка " Блумарбъл ", основана през 2017 година, откри бала на дефилетата с желанието да " чества щастливите моменти ".

" Има повече хора, които пътуват, пандемията е зад тила ни, желаеме да продължим напред, да се забележим, да честваме, това е началото на лятото, това е фестивал на музиката! ", показа основателят на марката Антъни Алварес зад кулисите на парада.

Моделите разходиха по подиума обхващащи глезена обувки с връзки - хибрид сред маратонки и еспадрили, и костюми, които се допълват от  якета вид бомбър и огромни качулки. 

" Обичам да разбърквам разнообразни дрешници, да върша пачуърк от цветове. Искам още малко да побутна ексцентричното в мъжката мода ", споделя Алварес. 

Мини-шорти, високи ботуши, съчетани с клинове, сантиментален бял топ и огромно палто в същия цвят - това е първата визия на стилното ревю на младия френски лейбъл " Егонлаб ". Чувственият мъж на марката се осмелява да носи транспарантни панталони или тениски с пайети в физически цвят. Няколко по-трезви дамски визии се " промъкват " в дефилето.



Преди ревюто гостите са поканени да опитат палачинки с формата на мъжки и женски полови органи, потопени в шоколад или карамел. 

Колекцията на японската марка TAAKK на Такуя Морикава, ученик на Исей Мияке, излъчва нехаен жанр с освежаващите цветове на морето и модели, които се отразяват във водата. 

Широките къси панталони се носят с якета вид бомбър или ризи, както в едноцветни, по този начин и в контрастиращи цветове: розово-зелено, синьо-малиново. Колекцията също е смесена.  

В рамките на актуалната Седмица на мъжката мода в Париж единствено осем от 84 фешън къщи ще провеждат напълно виртуални презентации. Останалите залагат на физически събития, които в доста случаи ще се излъчват онлайн. 

" Физическите презентации са от значително значение за този бизнес, за модата и дизайна. Дигиталните нововъведения, въпреки това, способстват за демократизирането на достъпа на необятната аудитория до стилните ревюта ", съобщи Паскал Моран, изпълнителен президент на френската Федерация на висшата мода и модата. 

Модната седмица бележи завръщането в календара на " Селин " с Еди Слиман - един от най-влиятелните дизайнери на мъжка мода през последните няколко десетилетия.

" Селин " - флагманската къща на френския колос Ел Ве Ем Аш (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy), чието последно шоу датира от февруари 2020 година, напусна формалния фешън календар, считайки го за " отживялост ". Лейбълът ще закрие Седмицата на мъжката мода с ревю на Слиман в неделя вечерта. 

Премахването на рестриктивните мерки поради пандемията бележи завръщането в Париж и към физическите дефилета и на американеца Том Браун, прочут с изобретателните си спектакли, на изгряващата английска звезда Крейг Грийн, довел " извънземни " на първото си ревю във френската столица през януари 2020 година, на японската къща " Исей Мияке ", която показа сбирките си във видеоклипове или съоръжения по време на здравната рецесия.  



фотоси: Getty Images/Guliver
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР