Експлозия избухна в газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, свързващ Северозападен Сибир в Русия

...
Експлозия избухна в газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, свързващ Северозападен Сибир в Русия
Коментари Харесай

Отново взрив в руски газопровод за Европа

Експлозия избухна в газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, свързващ Северозападен Сибир в Русия с Украйна, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на съветското издание " РБК ".

Местните управляващи оповестиха в " Телеграм ", ч е един човек е бил ранен при гърмежа, а притокът на газ през засегнатия сектор от тръбопровода е бил пресечен към 13:50 часа локално време.

Впоследствие ТАСС, базирайки се на службите за незабавна помощ, заяви, че са починали трима души, а различен е ранен . Всички те са работили по газопровода.

Експлозията е станала по време на техническа работа.

По данни на районното министерство на изключителните обстановки съветската Чувашка република тръбопроводът е бил пресечен покрай село Калинино, на към 150 км западно от град Казан, ситуиран на река Волга. Съобщава се за постъпил сигнал за пожар по газопровод, без да се прецизира кой.

Газопроводът, който доставя синьо гориво в Европа от съветската Арктика, е издигнат през 80-те години на предишния век . Той влиза в Украйна през измервателния пункт " Суджа ", който сега е главният маршрут за съветския газ за Стария континент.

По-рано през днешния ден съветският газов колос " Газпром " заяви, че чака през идващите 24 часа да изпомпи 43 милиона куб.м газ за Европа, точно през пункта " Суджа ".
 Русия още не мисли за ремонт на
Русия още не мисли за ремонт на " Северен поток "

Москва чака да бъде осъществена цялостна оценка на вредите

Сходен случай имаше и преди три месеца, когато в границите на няколко часа на 26 септември бяха открити три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " .

беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.

По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно по оборудванията.

Както Швеция, по този начин и Дания, които, че са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.
 Швеция удостовери, че
Швеция удостовери, че " Северен поток " е бил развален съзнателно

В региона са открити остатъци от експлозиви

Западните водачи, целящ да наруши европейската енергийна инфраструктура и доставки.

От своя страна Русия упрекна Запада за детонациите. Преди дни тя разгласи, че на газопроводите.

Москва неведнъж е отхвърляла като " глупави " обвиняванията, че тя стои зад гърмежите на " Северен поток ". Руски публични лица подчертаха, че, защото желае да продава повече полутечен природен газ (LNG) на Европа.

Съединените щати обаче отхвърлиха да са забъркани.
 Отломките от
Отломките от " Северен поток " са разпръснати в радиус от 250 м

Това е посочило изследване на компанията оператор на газопроводите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР