Експлозия избухна на известния булевард Истиклял в Истанбул в 16:20

...
Експлозия избухна на известния булевард Истиклял в Истанбул в 16:20
Коментари Харесай

Взрив в центъра на Истанбул уби шестима, 53-ма са ранените има загинал и ранени

Експлозия избухна на известния бул. " Истиклял " в Истанбул в 16:20 часа локално време.

6 са жертвите на детонацията, а ранените са 53 , заяви персонално президентът на югоизточната ни съседка Реджеп Ердоган. " Истиклял " е най-оживената комерсиална улица в Истанбул и стартира от площад " Таксим " в центъра на мегаполиса.

Звукът от детонацията беше запечатан на голям брой видеозаписи, на място на стъпи суматоха. На място идва полицейски екипи, коли за спешна помощ и пожарникари. Булевардът е евакуиран, затворена е и джамията на намиращия се наоколо площад " Таксим ".

Причината за гърмежа остава незнайна. Петима прокурори са натоварени с следствие на случая.

Министрите на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и на правораздаването Бекир Боздаг са отменили всичките си задължения и пътуват към Истанбул.

Върховният съвет за радио и телевизия наложи възбрана за лъчение на множеството записи на очевидци, запечатали момента на детонацията.

Отправен беше апел хората да не се доверяват и на никаква информация за случилото се на " Истиклял ", оповестена в обществените мрежи.

През 2016 година бул. " Истиклял " беше сцена на гибелен атентат. Тогава починаха 5 души, а 36 бяха ранени. 2 от жертвите и 12 от потърпевшите бяха задгранични жители.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР