Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви

...
Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви
Коментари Харесай

Най-малко един убит и трима ранени при руски удари по Киев тази нощ

Експлозии раздрусаха украинската столица Киев при съветско среднощно нахлуване, съобщи кметът на града Виталий Кличко, предадоха международните организации.

" Взривове в Киев ", написа Кличко в Телеграм. Той сподели, че системата за противовъздушна защита е проработила в региона и че над 20 съветски дрона, движещи се към Киев, са били свалени до момента. Нова вълна от дронове обаче се доближава към столицата, добави той.

Очевидци също оповестиха за няколко гърмежа след  като по-рано довечера бе оповестена въздушна паника за Киев и за огромна част от Украйна.

Според управляващите на Киев минимум един човек е бил погубен и трима души са били ранени при новите удари. Пояснява се, че убитият е 41-годишен мъж в Соломянски регион на Киев. 

Очевидци на Ройтерс споделят, че по време на въздушната паника доста хора са излезли по балконите си в Киев и някои от тях са почнали да скандират " Слава на противовъздушната защита ".

Кметът Кличко заяви, че е избухнал пожар, откакто парчета от дрон са паднали върху седеметажна постройка, която не е жилищна, в региона Соломянски. Районът е претрупан железопътен и въздушен транспортен хъб.

В Печерски регион пожар е избухнал на покрива на девететажна постройка, породен от паднали парчета от дрон.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили 52 ирански дрона " Шахид ", изстреляни от руснаците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР