Експертните разговори за съставяне на правителство започват на 23 ноември.

...
Експертните разговори за съставяне на правителство започват на 23 ноември.
Коментари Харесай

Експертните разговори за съставяне на правителство започват с тема Енергетика другата седмица

Експертните диалози за сформиране на държавно управление стартират на 23 ноември. Първата тематика е Енергетика, оповестиха за Българска телеграфна агенция от " Демократична България ". Според предварителния график, са планувани по две срещи дневно - от 10.00 ч. и от 15.00 ч.
В експертните групи за разработване на стратегия на държавно управление ще вземат участие по трима души от всяка страна, осведоми по-рано през днешния ден във Facebook ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след поредна среща с водача на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Групите ще са 18, по тематики: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно държавно управление, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развиване, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни връзки. Преди дни първата политическа мощ в Народното събрание " Продължаваме Промяната " оповестиха своите оферти за проектокабинета - Кирил Петков за министър председател и Асен Василев за финансов министър.
На този стадий не се обсъждали имена на министри, първо ще се беседва по цели, споделиха през днешния ден за Българска телеграфна агенция от " Продължаваме промяната ".
От " Демократична България " също обявиха, че съответни имена за министри от тяхната коалиция досега не са били дискутирани, само че в някои медии към този момент " се завъртяха " имена на бъдещи министри. Във вторник след диалози с представители на " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ", Кирил Петков сподели, че всяка една от политическите сили ще даде своите най-хубави експерти по политиките, те ще бъдат разисквани на взаимни срещи сред всички участници, а не на обособени. Целта е най-после да излезем с обща управническа стратегия, изясни той. Петков сподели, че срещите ще бъдат предавани онлайн.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР