Експертизите доказват, че Ангел Христов-Геле, по-известен като един от Братятa

...
Експертизите доказват, че Ангел Христов-Геле, по-известен като един от Братятa
Коментари Харесай

Окончателно: Брат Галев не е отровен, нито убит

Експертизите потвърждават, че Ангел Христов-Геле, по-известен като един от Братятa Галеви, безспорно е умрелият предишното лято. Това са открили проучванията, които бяха назначени за да се разбере дали заровеният на 8 юни в Дупница е Брат Геле, защото имаше доста спекулации, че различен е в ковчега. Това разбра " България Днес " от прокурор Марияна Сиракова от Окръжната прокуратура в Кюстендил.
" Тройната съдебно-медицинска експертиза изрично демонстрира, че умрелият в действителност е Ангел Христов-Геле. Няма следи от принуждение, няма данни да е токсичен. Брат Галев е умрял от тромбоза, настъпило разстройство на коронарното кръвообращение, остра исхемия и в резултат на това е последвала бърза гибел ", сподели прокурор Сиракова и добави, че следствието е прекъснато още предходната година, тъй като няма данни за осъществено закононарушение.
Разследването към гибелта на Геле завърши, само че нищенето на това по какъв начин е влезнал в страната към момента продължава. Към момента органите на реда удрят на камък.
" Разпитани са брачната половинка на Геле, синът на Геле и други негови близки. Изисканите информации от пунктовете за влизане и излизане от страната демонстрират, че той не е прекосявал границата, най-малко не с името Ангел Христов. Предстои да бъдат осъществени още дейности, следствието не е завършило. " Това сподели за " България Днес " Крум Крумов - зам. районният прокурор на Районната прокуратура в Кюстендил.
Към този миг проверяващите удрят греда след греда. По неофициална информация на " България Днес " от осведомен с това следствие най-вероятно Геле е влезнал в страната посредством мигрантски канал през една от границите ни. Дали това ще се окаже в действителност по този начин и дали изобщо ще се разбере по какъв начин търсеният посредством Интерпол се озова в имението си в Ресилово, Дупница, следва да разберем.
Припомняме, че Ангел Христов изненадващо умря на родна почва, макар че беше търсен над 10 години от интернационалната полицейска работа. Според формалния смъртен акт, публикуван от общината в Дупница, Христов е умрял на 3 юни. След като тялото му бе конфискувано от полицията по предписание на прокуратурата, бе направена аутопсия и идентификация. Два дни по-късно тогавашният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че изрично е потвърдено, че трупът е на Христов. Тогава започнаха две следствия - за гибелта на Геле и за това по какъв начин се е вмъкнал неусетно в страната.
Впоследствие стана и ясно, че връщането на Геле е съвпаднало със стартирането на личен строителен бизнес от неговите деца Елен и Виктор. Справка в Търговския указател демонстрира, че двамата са записали взаимна компания " Бул-Гая Груп " при започване на май 2023 година, посредством която ще вършат жилищни здания и офис центрове в България и чужбина. Фирмата е с капитал от едвам 2000 лева, а съгласно формалната информация наследниците на Христов не разполагат с никакво имущество.
Смъртта на Геле пристигна директно след убийството на друга знакова фигура от престъпните среди - Красимир Каменов-Къро, който е някогашен съучастник на Христофорос Аманатидис-Таки, с който Галеви пък имаха няколко общи компании преди време. В предишното съдружието сред Къро и Таки се разпадна, както и връзките на Аманатидис и Братя Галеви също. Имаше клюки, че точно Таки е поръчал Къро и е отровил Геле.
Братя Галеви, които нямат роднинска връзка, бягат от страната през 2012 година малко преди да получат дефинитивни присъди от 5 и 7 година затвор за рекет и изнудване. Тогава бяха пуснати и за търсене с червени бюлетини от Интерпол. След кончината на Геле полицията не престават да търси колегата му Пламен Галев къде ли не, само че диря от него няма. Издадените червени бюлетини за издирването на Братя Галеви от Интерпол са с отминалост до 2024 година. Едната към този момент е свалена поради гибелта на Ангел Христов, само че другата за Пламен Галев продължава да е на уеб страницата на Интерпол.

Баретата и Пепи Лашов
Златко Баретата и Пепи Лашов се сбогуваха с техния остарял приятел Брат Галев на 8 юни предходната година в храм " Св. Георги " в Дупница. Освен тези две известни лица от кримисредите на погребението се появиха Тоци, Стъклето, Хари, Каплата, Конана, Клеменца и други от родния ъндърграунд.
Опелото се водеше от отец Паликарски, а трупът на Геле беше в затворен ковчег, което накара доста хора да се усъмнят дали покойникът в действителност е той. Отец Паликарски изясни тогава пред " България Днес ", че ковчегът е затворен, тъй като околните му са поискали по този начин. Бил е много измършавял от дълго боледуване и роднините му не желали той да бъде запомнен по този начин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР