Експертите твърдят, че за да помогнем на организма си да

...
Експертите твърдят, че за да помогнем на организма си да
Коментари Харесай

Няколко идеи за по-лесна адаптация в жегите

Експертите настояват, че с цел да помогнем на организма си да се приспособява в горещите дни, би трябвало да поправяме храненето, да се погрижим за кръвоносните си съдове и да следим за качеството на съня си. Как може да стане това?

Ограничаване на сладкото и пикантните подправки

Изследване на учени от Колумбийския университет демонстрира, че избрани артикули покачват потенето, което и без друго е по-интензивно в горещите дни. За да не изтощаваме организма си със загуба на течности и значими за действието му хранителни субстанции, е добре да направляваме потреблението на артикули, богати на въглехидрати – сладкото и тестените произведения. Пикантните подправки също не са добра концепция. Предпочитаната фалшификация за салатите е сокът от лимон.

По-малко скотски протеини и мазнини

Тези хранителни съставни елементи изискват доста сила за преработката си, което в допълнение снижава тонуса ни. Препоръчва се потреблението на „ леки “ протеини и фибри – такива се съдържат в рибата, плодовете, зеленчуците, ориза, овесените ядки.

Повече зеленолистни и свежи подправки

Те тонизират и са непостижим източник на витамини. Диетолозите поучават да се акцентира на зеленолистните салати.

Не се отхвърляйте от солта

С потенето, солта и други минерали бързо се отделят и напущат организма. Затова не е нужно да се понижава потреблението на сол. Недостигът й може да стане причина за утежняване на общото положение.

Консумация на „ затягащи “ храни

Банани, смути от спанак и касис, чай или лимонада с мента. Тяхната приложимост оказва помощ да се оправим с гаденето, което е чест признак при високи температури, поради утежняването на работата на съдовете и кръвообращението.

Как да помогнем на кръвоносните съдове

Двигателна интензивност и ритмично оводняване – това усъвършенства работата на кръвоносните съдове през летните дни. Контрастните душове – с топла и хладка вода - ги тонизира.

Лека вечеря

Преработването на тежка храна провокира повишение на температурата на тялото. След щедро хранене, чувството за тежест и дискомфорт се ускорява, което въздейства на качеството на съня, по тази причина леката вечеря е целесъобразна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР