Експертите твърдят, че хълцането е най-честата реакция при обичайно нарушение

...
Експертите твърдят, че хълцането е най-честата реакция при обичайно нарушение
Коментари Харесай

12 начина как да спрете хълцането



Експертите настояват, че хълцането е най-честата реакция при всекидневно нарушаване на храносмилателната система и е по-скоро стеснение, в сравнение с действителен проблем.

Много постоянно се питаме на какво се дължи появяването на хълцането- приема на студена напитка или доста лютивата храна.
Хълцането съставлява неволево редуциране на диафрагмата, дружно със затваряне на гласовите връзки в ларинкса, което предизвиква характерния тон.


Домашните предписания за унищожаване на хълцането работят на 2 правилото. Първият е да отвлечете вниманието на блуждаещия нерв с някакво друго чувство. В този миг, той стартира да дава сигнали на мозъка, че се е появила по-важна обстановка и че хълцането би трябвало да бъде отсрочено. Вторият принцип е обвързван с манипулиране на дишането и струпване на въглероден диоксид в кръвта. Тогава мозъкът се занимава с решаването на този проблем, който смята за по-голям от хълцането.

Събрали сме 12 метода по какъв начин да се отървете от хълцането:



1. Подсладете хълцането
Вземете една чаена лъжичка захар и се пробвайте да я излеете допустимо най-близо до корена на езика- това е мястото, където е съсредоточена зоната за разбиране на чувствата за сладостен усет.

2. “Не мога да чуя никого “
Някои лекари предлагат слагане на пръсти в ушите, с цел да се спре хълцането. Клоновете на блуждаещия нерв доближават и слуховата система и когато се подтикват нервните окончания, ще се разсее и самия нерв. Но бъдете деликатни: не увреждайте тъпанчетата!

3.Уплашете се!
Неочаквано стресът ще накара вагусният нерв да не помни за хълцането.



4.Пийте вода!
Гълтането прекъсва цикличния темперамент на хълцането. Със същия резултат можете просто да изплакнете гърлото с вода.

5.Отпуснете езика
Отпускането на езика също може да ви избави от хълцането.

6.Задръжте дъха си
Запушете ноздрите на носа си и затворете устата, все едно ще скочите във водата. Задръжте дъха си колкото се може по-дълго или до момента в който можете. Това подсигурява прекъсването на хълцането.



7.Пакетирай хълцането си
Старият способ за дишане през хартиена торба работи по този начин, все едно да задържите въздуха си: и двата метода усилват въглеродния диоксид в кръвта, а мозъкът, забравяйки за хълцането, стартира да се занимава с този проблем.

8.Вземете антиацид
Можете да се справите с хълцането като вземете антиациди, съдържащи магнезий, тъй като този минерал понижава дразненето и успокоява нервите. Една или две таблетки ще оказват помощ.

9.Яжте по-бавно
Когато поглъщате съвсем несдъвкана храна, е огромен шансът да се появи хълцане. Факт е, че дружно с храната влиза въздух в хранопровода и това стартира да нервира блуждаещия нерв. Дъвчете деликатно и приемайте храната на дребни хапки.



10. Не преяждайте
Някои специалисти считат, че хълцането съставлява сигнал от стомаха, че е цялостен и не може да поеме повече.

11. Избягвайте пикантните храни!

Някои подправки нервират лигавицата на стомаха и хранопровода. Те също могат да причинят освобождение на стомашния сок в хранопровода и това да докара до хълцане.

12.Не прекалявайте с алкохола!
Алкохолните питиета също могат да провокират раздразнение на стомаха и хранопровода.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР