Експертите смятат, че само 10% от хората са или чучулиги,

...
Експертите смятат, че само 10% от хората са или чучулиги,
Коментари Харесай

Ставате трудно сутрин? Ето как да се справите лесно с този проблем


Експертите считат, че единствено 10% от хората са или " чучулиги ", или " сови ", а останалите 90% имат хронотип " гълъб ", т.е. могат да се приспособяват към всеки режим според от околната среда, споделя доцентът от Санктпетербургския държавен университет, доктор Татяна Веселова пред осведомителна организация Prime.

На първо място специалистът поучава да деянията самообладание, защото установяването на нов режим на интензивност през първата половина от деня ще отнеме време.
Ако сте предразположени към диабет - пийте и яжте това
Центърът по надзор и профилактика на диабета предлага да се пие сок вместо газирани питиета. Що се отнася до храната, най-добре е да...

" Препоръките би трябвало да се съблюдават всекидневно в продължение на най-малко три седмици - толкоз време е належащо, с цел да се основат нови невронни връзки и да се развият нови привички ", прецизира тя.

През този интервал би трябвало да спазвате прецизно непоколебим дневен режим, да избягвате кафето след 15:00 ч., да се храните най-малко два-три часа преди лягане и да се занимавате с физическа интензивност най-вече в утринните часове.

Вечерта също би трябвало да се подготвите за добър сън: проветрете спалнята си, намалете осветлението и изключете смарт телефона един час преди лягане, поучава събеседникът на организацията.

Освен това, с цел да пренастроите режима си е добре съзнателно да отложите някои действия за сутринта, да планирате други за времето директно след пробуждане и да се радвате, че с всеки минал ден сте по-продуктивни заран, поучава Веселова.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР