Експертите предупреждават, че забавянето в развитието на речта може да

...
Експертите предупреждават, че забавянето в развитието на речта може да
Коментари Харесай

За какво да се притесняваме, когато детето не проговаря

Експертите предизвестяват, че забавянето в развиването на речта може да бъде признак на съществени болести , като акцентират смисъла на навременното ориентиране към експерти.

Логопедът Наталия Абузарова показва, че една от вероятните аргументи за неналичието на тирада при децата е умствената назадничавост или олигофренията . Това положение, обвързвано с необратимо увреждане на кората на основния мозък по време на бременността, може съществено да засегне развиването на детето и способността му да приказва.

Този признак постоянно се следи при деца със синдром на Даун от ранна възраст. Затова е значимо да не се подценяват сходни признаци и да се потърси здравна помощ, акцентира Абузарова.

Тя отбелязва също, че с изключение на вродените аргументи, неналичието на дарба на детето да приказва може да е резултат от неподходяща среда и липса на обществена поддръжка . Например децата, оставени без нужното внимание и грижи от страна на родителите си, могат да се сблъскат с педагогическо пренебрегване, което също може да попречи на развиването на речта им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР