Експертите по хранене съветват да се включат повече зеленчуци, плодове

...
Експертите по хранене съветват да се включат повече зеленчуци, плодове
Коментари Харесай

Какви храни трябва да се добавят към диетата през зимата

Експертите по хранене поучават да се включат повече зеленчуци, плодове и цитрусови плодове в диетата си.

Препоръчва се да се усили потреблението на: лук, чесън, брюкселско зеле и карфиол, спанак, моркови, фасул, тиква, джинджифил, гранат, мандарини.

Също по този начин в диетата би трябвало да участват повече орехи, сьомга, пилешко месо, подправки (пушен червен пипер, къри на прахуляк, кимион).

От какви ястия е по-добре да откажете през зимата

Често през зимата се изкушаваме да ядем по-засищаща и тежка храна, като по този метод претрупваме тялото си. Диетолозите поучават да не се прекалява с нишестените храни, в това число самун и картофи.

Супите са доста известни през студения сезон. Въпреки това, когато ги консумирате, би трябвало да следите наличието на сол - в края на краищата превишаването на нормата може да аргументи сърдечни проблеми. Крем супите, които се подготвят въз основата на сметана, най-добре да се заменят с леки бульони.

Като опция на пресните зеленчуци и плодове е по-добре да употребявате замразени. Но е по-добре да не злоупотребявате с консервираното, защото консервираните зеленчуци съдържат прекалено много сол, а плодовете в буркани - доста захар.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР