Експертите от Футболната обсерватория (CIES) оповестиха идеалните отбори на сезона

...
Експертите от Футболната обсерватория (CIES) оповестиха идеалните отбори на сезона
Коментари Харесай

Само двама българи в 11-те на сезона

Експертите от Футболната обсерватория (CIES) оповестиха идеалните тимове на сезона в елитните европейски шампионати. Нашата Първа лига също попада в този лист и като цяло най-хубавата единадесеторка на родния шампионат е доминирана от чужденци.

В състава попадат едвам двама българи. Прави усещане отсъствието на Футболист №1 за 2021 година Кирил Десподов (Лудогорец). Най-много представители (8) има първенецът Лудогорец, а 7 от тях са чужденци. Изключението е Спас Делев, който през зимата напусна Арда, с цел да дебаркира в Разград. Националът означи 7 гола и има 5 асистенции в 29 мача за " орлите ". Другият българин е националният вратар Николай Михайлов (Левски), който записа 15 сухи мрежи в 29 турнирни мача.

В отбрана са подредени бразилецът Сисиньо, бенинецът Оливие Вердон и украинецът Игор Пластун (Лудогорец), както и френският халфбек Брадли Мазику, който завърши с ЦСКА след края на сезона. Шампионите не бяха с най-хубавата отбранителна линия и, въпреки да позволиха единствено 25 гола, са изпреварени по този индикатор от Черно море - 22, означават анализаторите от CIES.

В халфовата линия е Реда Рабей (Ботев Пд) - третият футболист и вторият французин, който не е от Лудогорец. Другите двама от Идеалните 11 в средата са португалецът Клод Гонзалвеш и анголецът Кафумана Мануел Шоу (Лудогорец).

Нападението на символичния отбор е формирано напълно от представители на разградския тим - с изключение на Делев, там са голмайсторът на шампионата - кипърецът Пиерос Сотириу (17 гола и 5 асистенции в 25 мача), и ганаецът Бърнард Текпетей (10 гола и 9 асистенции в 24 двубоя).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР